Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 11. 2013,
22.18

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Triglav NK Maribor NK Maribor

Ponedeljek, 4. 11. 2013, 22.18

7 let, 12 mesecev

Polprofesionalci, ki premagujejo najboljše: Začeli so verjeti vase, ne pa filozofirati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ne glede na ovire in pomanjkljivosti je šport dober primer, kako uspeti, če nekdo verjame vase in v svoje cilje. To trenutno kažejo nogometaši Triglava, ki so bili že na začetku sezone odpisani.

Odkar je mesto trenerja Triglava spet zasedel Siniša Brkič, je igralcem vlil samozavest in jih motiviral. Ne glede na to, da nogometaši Triglava niso profesionalci, so tudi na razmočenem igrišču pokazali bojevitost in po Olimpiji ter hudem boju v sodniškem dodatku po golu Ajdina Redžića premagali še drugi najbolj sloviti slovenski klub. In to sredi Maribora.

Kaj pa na vse skupaj pravi avtor preporoda, ki je s Triglavom nekajkrat že obstal med prvoligaši ter je v klub spet prišel poln zagona? "Razlog je delo, ne pa filozofiranje. Igralci so bili na prvem sestanku seznanjeni, kaj se od njih pričakuje, kdor ni pripravljen sprejeti novih nalog, pa bo odstranjen iz moštva. Ni izgovorov in alibijev … Karte so se na novo premešale in nihče nima zagotovljenega mesta v moštvu. Le trening je tisto, kar šteje. Preprosto povedano, vsi se morajo podrediti ekipi in cilju. Fantje so to sprejeli in rezultati dela so vidni. Je pa res, da nam je šel na roko reprezentančni premor, med katerim smo se dobro pripravili za napore, ki so sledili in še sledijo. Olimpija, Maribor ali kakšna druga ekipa, meni je vseeno, da so le točke!"

"Do zdaj smo podobne tekme odigrali preveč naivno"

Zmagati proti sicer nebogljeni Olimpiji in Mariboru, ta trenutno ne kaže najboljše forme, je kajpak za gorenjske nogometaše poseben dosežek in predvsem potrditev tega, kar počnejo.

"Obe moštvi sta bili do zdaj za nas nepremagljivi. Zdaj pa smo premagali Olimpijo doma in Maribor v gostih. Za vsako tekmo smo se posebej pripravili, dobro analizirali tekmeca ter se skozi teden na to pripravljali. Do zdaj smo podobne tekme odigrali preveč naivno in s preveč spoštovanja, tokrat smo vse to spremenili ter začeli verjeti vase. Zahtevnejša tekma je bila v Mariboru, saj smo igrali proti prvaku, ki igra v Evropi. Klub temu smo na obeh tekmah odigrali zelo disciplinirano in taktično za 10, kar je prineslo tudi rezultat," je sporočil Brkić.

Aplavz sredi Maribora

Mariborčani so razlog za poraz iskali tudi v razmočenem igrišču. "Ni izgovorov, zmagali smo zasluženo, vedeli smo, kaj hočemo, in v to verjeli. Fantje pa so zaslužni za zmago, ker so odigrali odlično tekmo do zadnje minute. To kažejo priložnosti in statistika. Na koncu nas je mariborsko občinstvo nagradilo z aplavzom, kar je enkratno doživetje in potrditev, da smo bili dobri," je dejal trener, ki je podobno kot Miloš Rus (Celje) in Viktor Trenevski (Zavrč) v enem tednu premagal Olimpijo in Maribor.

"Ključna stvar je v miselnosti igralcev. Najbolje je, da jih kar sami povprašate. Z mojima sodelavcema Kondičem in Vidmarjem se trudimo, da jih na vsakem treningu pripravimo in prepričamo, da verjamejo in zaupajo temu, kar delamo. Utrip je normalen. Igralci se zavedajo, da bo treba točke nujno potrditi doma, le tako dobijo veljavo in s tem pokažemo, da to ni naključje. Ne moremo se sprostiti in uživati v zmagi," je zatrdil strateg, ki je prav tako dobil potrdilo o svojem delu. "Nič mi ne pomenijo le zadovoljstvo in tri točke. Z delom je mogoče storiti marsikaj."

Kako pa se pri predzadnji ekipi lige spopadajo z dejstvom polprofesionalizma? "Fenomen gor ali dol, v službo moraš iti, nekateri imamo družine in jih moramo preskrbeti. Motiv je, da se uveljavimo, opozorimo nase, igralci pa dobijo boljše ponudbe in klube ter naredijo preskok v igralski karieri. To velja tudi za nas trenerje, ni pa preprosto. Idealno bi bilo, da bi NK Triglav dobil pokrovitelja in bi fantje postali profesionalci ter tako pokazali, kaj znajo. Tako pa smo obsojeni na boj," je povedal Brkić.

Ne spreglejte