Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 5. 2008,
21.00

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 24. 5. 2008, 21.00

8 let, 5 mesecev

Poker Domžalčanov v režiji Zahore

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Livarja so v 35. krogu PrveLige Telekom Slovenije izgubili proti Dravi z 0:3 (0:1).

Domžalčani so z gladko zmago Celjanom močno otežili delo za izognitev dodatnim kvalifikacijam za obstanek v ligi. Celjani so namreč padli na sedmo mesto, imajo 45 točk - enako kot šesto Primorje in eno več od devete Nafte.

Tako morajo za zanesljiv obstanek med elito v zadnjem krogu na domačem igrišču premagati Maribor. Pri prvakih pa je svoje delo odlično opravil predvsem hrvaški napadalec Zahora, ki je zabil tri gole.

Brez zadetkov v prvem delu

Hrvaški ostrostrelec je nase prvič opozoril v 24. minuti, ko je po podaji Benka žogo poslal čez gol. V 29. minuti je z zavitim strelom skorajda presenetil Šeligo, v 39. minuti pa s prostega strela zaposlil Žinka. Slednji je podal naprej do Peškarja, ki pa je prav tako meril previsoko.

Celjani so v tem delu poskušali predvsem s streli od daleč, ki pa tako kot domžalski niso našli poti v mrežo. Eno lepših akcij v prvem polčasu je zapravil Aljančič, ki se je znašel sam pred vratarjem Šeligo, a z 12 metrov zgrešil.

''Hat-trick'' Zahore

Kmalu po začetku drugega polčasa pa so gostitelji povedli. Travner je slabo odigral povratno žogo, ki je končala v nogah Zahore. Slednji je nato sam stekel proti golu in nato z roba kazenskega prostora premagal Šeligo. Sledila sta nevarna poskusa Travnerja in Zahore, v 60. minuti pa so domačini podvojili prednost. Gostujoča obramba je nespretno reagirala pred Benkom, Halilović je žogo visoko odbil, ta pa je prevarala Šeligo in končala v golu.

Le minuto zatem je Zahora s strelom s 14 metrov povišal na 3:0, v 86. minuti pa je svoj 20. gol v prvenstvu zabil po tem, ko je bil spretnejši od Halilovića in s strelom z desetih metrov matiral Šeligo.

Fotoutrinki s slavja po tekmi:







Ne spreglejte