Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 3. 2009,
17.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 1. 3. 2009, 17.04

8 let

Plut s "hat trickom" zagotovil točko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Domžal in Maribora so se v 22. krogu PrveLige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 3:3 (2:0).

Domžalski športni park je gostil dvoboj državnih prvakov iz Domžal in glavnih kandidatov za njihove naslednike iz Maribora. Prvi polčas je bil povsem v domeni gostiteljev, drugi pa je prinesel veliko več razburljivih trenutkov. Najbolje izmed vseh se je v tem znašel Plut, ki je dosegel "hat trick" in tako svoji ekipi največ pripomogel do točke, ki Mariboru na lestvici ohranja varno razdaljo pred zasledovalci.

Ekipi v prve pol ure gledalcem na tribunah športnega parka nista ponudili veliko. Več želje so vendarle pokazali domači nogometaši, medtem ko si Mariborčani niso priigrali niti ene priložnosti. Izbranci Vlada Badžima so iz minute v minuto nadgrajevali svojo terensko premoč in se vse bolj bližali mariborskim vratom. Kljub vsemu pa so glede na dotedanji razplet tekme nepričakovano hitro prišli do visokega vodstva.

Apatič dosegel prvi gol v prvoligaški konkurenci

V 30. minuti je po Hanžičevi podaji na levi strani Perme iz prve podaljšal do Apatiča, ta pa je z lepo merjenim strelom zabil svoj prvi gol v prvoligaški konkurenci. Le tri minute pozneje so gostitelji vodili že z 2:0. Brezič je namreč izvrstno izvedel prosti strel s 25 metrov in s pomočjo vratnice premagal Pridigarja v mariborskih vratih. Tik pred koncem polčasa je imel novo priložnost za povišanje vodstva še Perme, vendar je žogo po prostem strelu z roba kazenskega prostora poslal čez gol.

Mariborski trener Darko Milanič je med polčasom v slačilnici svojim izbrancem očitno dal prave napotke za nadaljevanje, saj so Štajerci drugi polčas začeli bistveno podjetneje. Že v 47. minuti je nevaren Tavaresov strel z glavo domači vratar Brljak odbil v kot, dve minuti zatem pa je moral priznati premoč Plutu. Tavares se je odločil za strel, Brljak je žogo odbil, a le do Pluta, ki je iz bližine znižal na 1:2. V 60. minuti so bili v ospredju spet ti trije igralci. Tavares je spet prišel pred Brljaka, ki je žogo spet odbil do Pluta, ta pa je vnovič iz bližine zadel prazno mrežo ter izid izenačil.

Ko je že kazalo, da so Mariborčani tekmo speljali na svoje tirnice, se je Badžim odločil za menjavo Permeta z mladim Bešićem. Poteza se mu je takoj obrestovala, saj je še ne osemnajstletni napadalec Domžal izkoristil napako Pridigarja, ki je po podaji iz kota izpustil žogo in tako Bešiću "poklonil" zadetek. Gostujoči strateg Milanič je Badžimu odgovoril z vpoklicem "večnega jokerja" Jelića. A tokrat ni bil on tisti, ki je rešil Mariborčane, temveč kar Plut. V 84. minuti je namreč kaznoval napako Brljaka, ki je stekel iz svojih vrat in podaril žogo mariborskemu napadalcu.

Ne spreglejte