Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 4. 2013,
1.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Manuel Pellegrini

Sreda, 10. 4. 2013, 1.30

8 let

Pellegrini jezen na sodnike in Uefo: Niso nam pustili v polfinale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Trener Malage Manuel Pellegrini je po evropskem izpadu, ko so njegovi izbranci še v 91. minuti računali na zajetno prednost, prepričan, da sodniške napake v zaključku srečanja niso bile naključne.

Čilenec, ki je tik pred zdajci prisopihal na srečanje v Dortmundu iz domovine (očetov pogreb), je z Malago obstal v četrtfinalu. Pa čeprav je na štadionu Westfalen dosegel dva zadetka in vodil še po koncu rednega dela. ''Po 1:2 sodniki sploh več niso piskali za nas. Predložki so leteli v naš kazenski prostor, gostitelji so uporabljali komolce in se prerivali. A sodniki tega niso označili za prekrške. Tekmo je odločil zadetek, pri katerem so bili gostitelji kar dvakrat v nedovoljenem položaju, sodnik pa bi moral izključiti Benderja in Schmelzerja. To je bila grenka izkušnja. Očitno je bilo težko pomisliti na to, da bi ekipa, ki jo je UEFA kaznovala (zaradi neurejenih finančnih razmer v prihodnji sezoni ne sme igrati v Evropi, op.p.), prišla do finala lige prvakov. Niso nam pustili napredovati,'' obtožuje Manuel Pellegrini, ki se je pred sedmimi leti z Villarrealom v krstni sezoni med najboljšimi prebil do polfinala. Zdaj mu je do najboljših štirih zmanjkalo nekaj milimetrov oziroma bolj razsodnih odločitev sodnika. Po drugi strani pa je tudi treba priznati, da je bil tudi drugi zadetek Malage dosežen po nedovoljenem položaju. ''Nogomet je še enkrat pokazal, da je rezultat odvisen od številnih dejavnikov. Odigrali smo odlično tekmo, a nismo znali ali pa nam niso pustili, da zmagamo,'' je bil zagrenjen južnoameriški strateg.

Še bolj je bil jezen Bin Nasser Al-Thani. Bogati šejk iz Katarja je Malagi obljubljal milijardne posle in preboj med evropsko elito, nato pa močno zategnil pipo in klub pahnil v neurejene razmere. Edini prihodki so evropske nagrade za imenitno sezono v ligi prvakov, Malaga pa se je znašla celo na seznamu kaznovanih moštev, ki ne bodo smela v prihodnji sezoni nastopiti v evropskih tekmovanjih. Kakorkoli že, Katarec je po dvoboju v Dortmundu, na katerem je bila Malaga od prvovrstne senzacije oddaljena le dobro minuto, razočarano pripomnil: ''To ni bil nogomet, pač pa rasizem. Upam, da bo UEFA preiskala okoliščine, ki so privedle do tega, da je španski klub izpadel na tak način, ki nima povezave s športnim duhom. Čestitke ekipi, bili ste prvaki na igrišču. Žal mi je, da ste izpadli na nepravičen način,'' je na Twitterju zapisal bogati Arabec.

Trener in predsednik pa zagotovo nista edina razočarana v taboru Malage, ki bo še dolgo čutilo glavobole zaradi spornih sodniških odločitev ...

Ne spreglejte