Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 6. 2013,
21.31

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Triglav Celje Dinamo Zagreb Rijeka Matjaž Kek

Torek, 25. 6. 2013, 21.31

7 let, 12 mesecev

Olimpija in Dinamo poskrbela za odlično tekmo, BBB pa za nerede, Kek spet s pokrom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na pripravljalni tekmi je Olimpija priznala premoč zagrebškemu Dinamu (1:2), Matjaž Kek je z Rijeko nadigral tudi Triglav (4:0), Celjani so remizirali z Ukrajinci, Zavrč premagal Slaven Belupo.

Olimpija je nadaljevala niz zahtevnih tekem. Po visokem porazu z Rijeko (4:0) so Zmaji izgubili tudi proti zagrebškemu Dinamu, vendar prikazali precej boljši obraz. Tekma na Ptuju je bila tudi v znamenju incidentov zaradi kakšnih 100 zagrebških Bad Blue Boys, ki so se spopadli s policijo. Podatkov o morebitnih poškodovanih ni.

Zagrebčani so povedli po pol ure igre, ko je po protinapadu zadel novinec iz Čila Junior Fernandes. Aleksander Šeliga se je izkazal z nekaj posredovanji, Olimpija pa je izenačila v 72. minuti. Po prostem strelu Damjana Trifkoviča je z glavo zadel Andraž Šporar. Dinamo je bil po nekaterih vesteh boljši skozi celotno tekmo, ki jo je ob koncu odločil Ivan Krstanović. Napadalec Dinama je najprej iztržil, nato pa še realiziral enajstmetrovko. Olimpija je prikazala precej spodobno in kombinatorno igro, ob koncu obračuna pa je imel Kenan Bajrić priložnost za izenačenje, a je ni izkoristil in Dinamo je zmagal.

Olimpija bo naslednjo tekmo odigrala v nedeljo proti ukrajinskemu Metalurgu iz Donjecka.

Rijeka pod vodstvom Matjaža Keka je po Olimpiji tudi Triglavu zabila štiri zadetke, prejela pa ni nobenega. Tekma v Kranju je bila zaradi incidentov v Kranjski gori na tekmi med Olimpijo in Rijeko odigrana pred praznimi tribunami. Dušan Kosić je priložnost ponudil tudi nekaterim novim obrazom, kot so Bernard Stjepanovič, napadalec Mustafa Nukič, vezista Milan Đajić in Niko Snoj ter branilec Matija Boben. Rijeka je povedla že v drugi minuti, ko je Matic Sever v kazenskem prostoru s prekrškom zaustavil Gorana Mujanovića, po odbiti žogi vratarja Curanoviča, pa je za vodstvo poskrbel Pilčič. Za Triglav so priložnosti imeli Stjepanovič, Snoj in Sever. V 54. minuti so gostje povišali prednost. Po prodoru preko sredine terena je rezervist Mehmed Alispahić neoviran streljal in z zunanjim delom stopala premagal Curanoviča. V 61. minuti je po predložku z desne strani zadel še en rezervist Ajayi. V 82. minuti pa je Brezovec postavil končni izid 4:0 za Rijeko.

Celjani so na četrti pripravljalni tekmi v Šentjurju remizirali z ukrajinskim klubom Zorye. Povedli so z golom Sebastjana Gobca, gostje so izenačili minuto pred koncem polčasa, za remi pa je poskrbel Tadej Vidmajer.

Celjsko moštvo bo v četrtek odigralo zadnjo pripravljalno tekmo pred začetkom nove sezone. V Rogatcu bo nasprotnica Vorskla, prav tako iz Ukrajine. Prihodnji četrtek pa Celjane doma proti norveškemu klubu Tromsø že čaka prvi obračun prvega kroga kvalifikacij za ligo Europa.

Novinec v slovenski prvi ligije spet zmagal na pripravljalnem srečanju. Po zmagi proti drugi ekipi Anžija in Dravi, vmes je bil poražen proti selekciji SPINS, je premagal še hrvaškega prvoligaša Slaven Belupo. Tekma je bila odigrana v Zavrču, gole pa so dosegli Jože Benko, Boris Sambolec in Doris Kelenc.

Viktor Trenevski bo svoje nogometaše v nedeljo vodil proti slovitemu splitskemu Hajduku.

Ne spreglejte