Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
24. 2. 2014,
15.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Rudar NK Gorica Jernej Javornik

Ponedeljek, 24. 2. 2014, 15.31

8 let

Odleglo jima je, ker sta se izognila Mariboru

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V polfinalu nogometnega pokala Slovenije bo pozornost usmerjena k večnemu derbiju med Mariborom in Olimpijo, v drugem obračunu se bosta za finalno vstopnico spopadla Rudar in Gorica.

Polfinalna zgodba pokala Slovenije se bo začela 26. marca v Mariboru in Velenju. V Ljudskem vrtu bo gostovala Olimpija, na štadionu Ob jezeru pa Gorica. "Zadovoljni smo z žrebom. Želeli smo si Olimpijo ali pa Gorico, nikakor pa ne Maribora," je bil z izkupičkom po plesu kroglic zadovoljen Jernej Javornik. Priznal je, da so v Velenju potihoma navijali, da v polfinalu njihov tekmec ne bi bili Mariborčani. Vseeno pa pred dvobojema z Novogoričani ostaja zelo previden. Prihod nekaterih zelo kakovostnih okrepitev, ki so pozimi prispele v novogoriški Športni park, ima za dodatno oviro, v spomladanskem delu pa v svojih vrstah veliko pričakuje od 23-letnega zveznega igralca Milana Kocića, ki je prispel iz Avstrije in bi lahko po besedah trenerja predstavljal dodano vrednost ekipi.

Temu, da Rudar povratno tekmo igra v gosteh, ne posveča prevelikega pomena. "To ne igra bistvene vloge. Čakata nas dve tekmi, konec koncev je pokal vendarle pokal. Vse je še odprto, mi pa bomo naredili vse, da se uvrstimo v finale. Ker pa je do tekme še mesec dni, se moramo najprej osredotočiti na prvenstvo. Najprej je treba skočiti, nato pa reči hop," je z znanim izrekom postregel nekdanji branilec Rudarja, ki v trenerski vlogi ponuja všečno igro, s katero so Velenjčani prezimili v zgornji polovici razpredelnice.

Predsednik Gorice: Prvi cilj je priti v Evropo

Gorica ima v pokalnem tekmovanju visoke cilje. Ne želi le sodelovati, pač pa se tudi vmešati v igro za lovorike. Od naslova jo ločita le še dve oviri. Prva je velenjska. "Rudar je zelo čvrsta ekipa, tako da tekmi z njim še zdaleč ne bosta preprosti. Pred nami je težkih 180 minut. Bi pa bilo še težje za nas, če bi nas v polfinalu pričakal Maribor," je priznal predsednik Gorice Robert Vrtovec, ki se je udeležil nedeljskega žreba v Ljubljani. Dodal je, da je v nogometu, še posebej pa pokalu, vse mogoče, zato ni želel delati prenagljenih sklepov.

Prednost, a le neznatno, vidi v tem, da bo povratna tekma doma. "To nam gre na roko, a še ne pomeni nič. Naš cilj ni le sodelovati, pač pa osvojiti pokal. Kakovost imamo, ekipa je dobro fizično pripravljena, zdaj pa je treba iti korak za korakom. Prvi cilj je priti v Evropo. Lagali bi si, če bi to zanikali. Eno od poti omogoča tudi pokal," pravi predsednik štirikratnih državnih prvakov, ki bi brez tesnega sodelovanja z italijanskim prvoligaških klubom Parma še naprej taval v breznu finančnega nelagodja.

Ne spreglejte