Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
26. 5. 2016,
10.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

NK Celje NK Maribor NK Maribor Matej Podlogar Robert Pevnik

Četrtek, 26. 5. 2016, 10.00

6 let, 6 mesecev

Matej Podlogar

Odigral je tekmo življenja, a bil po njej zelo poklapan

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Zabil je dva gola v finalu, in to v mrežo evropskega Maribora. Matej Podlogar bi v Kopru lahko postal veliki junak, a na njegovo veliko žalost je zmanjkalo sreče. Samo kanček več bi je bilo in Ljubljančan bi se za vselej zapisal v zgodovino celjskega kluba in tudi tekmovanja.

Zato seveda ne čudi, da je bil po tekmi življenja – čeprav je res, da je kot član Rudarja na eni izmed prvenstvenih tekem v vsega šestih minutah zabil tri gole, je finale le finale -, kljub vsemu zelo poklapan. "Oba gola bi takoj zamenjal za to, da bi zmagali in domov odnesli lovoriko," je z razočaranim izrazom na obrazu takoj povedal Matej Podlogar.

Čutil je, da je pred njim neprespana noč

"Dvomim, da bom danes kaj zaspal." | Foto: "Dvomim, da bom danes kaj zaspal." "Škoda, res smo dali vse od sebe, a tak je pač nogomet. Imeli smo malo smole, a smo vseeno lahko ponosni, da smo pokazali, kaj znamo," je nadaljeval. "Nimamo si česa očitati. Lahko le čestitamo nasprotniku," je še povedal, a priznal, da ga verjetno čaka neprespana noč. "Dvomim, da bom kaj spal. Domov bomo prišli pozno, glave bodo še vroče. Nekaj časa nam bodo dogodki s finala prav gotovo še hodili po glavi, a moramo jih čim prej pozabiti in začeti gledati na novo sezono," je smer za prihodnost pokazal Ljubljančan, ki je v Celje prišel pozimi in se dobro znašel.

Na 14 prvenstvenih tekmah je dosegel pet golov. Na treh pokalnih dva, zato ne čudi, da ga trener Robert Pevnik zelo ceni in prav gotovo verjetno vidi kot enega ključnih mož v pripravah na novo sezono, za katero noče izgubiti zdajšnjih igralcev, kot je celjski trener povedal na novinarski konferenci. Kaj pa je dejal nogometašem v garderobi? "Tako kot vedno nas je spodbujal. Je velik motivator. Na vsako tekmo nas maksimalno pripravi in nas dvigne, ko je to treba," je z izbranimi besedami o svojem trenerju govoril nogometaš s celjsko številko 14 na hrbtu.

Zakaj ga pri enajstmetrovkah ni bilo?

Zanimivo, čeprav je med tekmo zadel dvakrat, v prvem polčasu in v podaljšku, ga med strelci enajstmetrovk, čeprav se jih je zvrstilo osem na obeh straneh, ni bilo. Zakaj? "Nisem se počutil dobro. Zagrabilo me je tudi nekaj v mišici v zadnjih petih minutah tekme, zato smo se odločili, da bodo streljali drugi," je pojasnil.

Celjani so bili po koncu finala poklapani, saj so ostali brez lovorike in tudi Evrope v prihodnji sezoni. | Foto: Celjani so bili po koncu finala poklapani, saj so ostali brez lovorike in tudi Evrope v prihodnji sezoni.

Med tistimi, ki so se postavili na belo točko, oddaljeno enajst metrov od okvirja vrat, sta bila tudi mlada Erico De Sousa in Nino Pungaršek, ki sta na igrišče prišla s klopi in oba zgrešila. "Zgodi se vsakemu. Enajstmetrovke so loterija. Lahko jo zgrešim jaz, lahko kdorkoli. Oba sta dala vse od sebe in dvignila raven igre, ko sta prišla na zelenico in nam pomagala, da smo tekmo sploh pripeljali do enajstmetrovk. Naj ne bosta preveč razočarana. Pred njima je še lepa kariera," je za konec pet let mlajša soigralca potolažil 25-letni napadalec.

Ne spreglejte