Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 3. 2014,
10.33

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Benfica Lizbona Juventus AZ Alkmaar Porto Lyon Sevilla Valencia

Petek, 21. 3. 2014, 10.33

4 leta, 8 mesecev

Oblak z Benfico proti nizozemskemu AZ Alkmaarju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po žrebu četrtfinalnih parov lige prvakov so v Nyonu izžrebali še pare četrtfinala lige Europa. Benfica Jana Oblaka bo igrala proti nizozemskemu AZ Alkmaaru.

V osmini finala smo imeli Slovenci štiri nogometaše, trem je v boju za četrtfinale kazalo zelo dobro. Roman Bezjak z bolgarskim Ludogorcem ni imel prav veliko možnosti za napredovanje proti Valencii, zato pa sta imela pred povratnima tekmama odlični izhodišči Salzburg Kevina Kampla in Fiorentina Josipa Iličića. Žal jima ni uspelo. Je pa Jan Oblak pomagal Benfici, ki je bila v pretekli sezoni v finalu lige Europa, izločiti londonski Tottenham.

Dva španska in dva portugalska

V četrtfinalu bodo tudi Juventus, trikratni zmagovalec in ob milanskem Interju najuspešnejši klub v zgodovini tekmovanja, Sevilla, ki je na poti do četrtfinala izločila tudi Maribor in je v tem tekmovanju zmagala že dvakrat, AZ Alkmaar, finalist pokala UEFA v sezoni 1980/81, Valencia, ki je v pokalu UEFA zmagala v sezoni 2003/04, Porto, nekdanji evropski prvak, ki se ponaša z dvema lovorikama v tem tekmovanju, in Basel, katerega največji evropski uspeh je polfinale lige Europa iz prejšnje sezone.

Italija je najuspešnejša država tekmovanja, do zdaj so klubi z Apeninskega polotoka zmagali že devetkrat. Sledita Španija in Anglija s sedmimi naslovi.

Juventus bi rad igral finale na svojem štadionu

Žreb četrtfinala ni delegiran, pomeri se lahko vsak z vsakim. Ekipe, ki jih bodo izžrebali prve, bodo prve tekme, te bodo na sporedu 3. aprila, igrale pred domačimi navijači. Povratne tekme polfinala bodo teden pozneje.

Žreb polfinalnih parov bo 11. aprila, polfinalni tekmi bosta 24. aprila in 1. maja. Veliki finale bo gostil štadion Juventusa v Torinu 14. maja. Italijanski prvaki so zaradi tega še toliko bolj motivirani, da gredo v Evropi letos do konca.

Ne spreglejte