SiolNET. Sportal Nogomet
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

NZS ugodila zahtevam reprezentantov

2

termometer

Nekoliko napete strasti med Nogometno zvezo Slovenije (NZS) in nogometaši so se vendarle polegle, saj je izvršni odbor zveze ugodil vsem zahtevam.

Slovenski nogometni reprezentanti naj bi si po sklepih seje IO NZS za uvrstitev na svetovno prvenstvo v Južni Afriki prislužili 2,85 milijona evrov, kar je polovični znesek (po SP 2010 bo delež za tovrstne uspehe 40-odstoten), ki ga je prejela NZS. Po pogovorih s predsednikom zveze Ivanom Simičem naj bi kljub že sklenjenim dogovorom nastale težave. "Do nesporazumov s predsednikom je prišlo zaradi nespoštovanja že sklenjenih dogovorov. Igralci ne bomo dovolili, da nas kdor koli poskuša razdružiti z navijači in vso Slovenijo. S tem končujem to temo, saj nam največ pomeni priprava na tekmo s Katarjem, ki je uvod priprav na svetovno prvenstvo," je med drugim slovensko javnost obvestil kapetan Robert Koren.

Po novem pravilniku naj bi vsi igralci skupaj za zmago od naslednjih kvalifikacijah naprej dobili največ 60.000 evrov bruto, za neodločen izid pa 25.000. Na prijateljskih tekmah pa naj bi bila zmaga ovrednotena 25.000, neodločen izid pa 10.000 evrov. Pri trženju podob igralcev naj bi nogometašem pripadalo 60 odstotkov zneska pogodbe, nekaj pa še iz naslova sponzorskih pogodb.

Iz vodstva zveze so ugodili željam igralcev in v izjavi za javnost zapisali: "Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije sporoča, da je danes dopoldan na korespondenčni seji ugodil vsem zahtevam igralcev." Tako so kot kaže na najbolj smotrn način pomirili strasti in vnesli mir, ki ga reprezentanca nujno potrebuje pred svetovnim prvenstvo v JAR.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin