Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 4. 2016,
17.21

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Krka NK Zavrč

Nedelja, 24. 4. 2016, 17.21

6 let, 6 mesecev

Novomeščani so po sedmih tekmah le zmagali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Nogometaši novomeške Krke so v 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Zavrč z 2:0 (0:0) in prišli do treh točk prvič po sedmih tekmah brez zmage, v katerih so osvojili vsega točko.

Novomeščani so se po sedmih tekmah brez zmage znova razveselili treh točk, s katerimi ostajajo v igri skok z zadnjega mesta lestvice. Tokrat so ugnali Zavrč, ki ostaja pri eni sami spomladanski zmagi, brez nje pa je že peto tekmo zapovrstjo. Ima pa na petem mestu še vedno osem točk prednosti pred današnjim tekmecem.

Uvod tekme je bil miren, ekipi sta igrali večinoma med obema kazenskima prostoroma. Prvi je malce nevarneje zagrozil Matteo Boccaccini, ko je po kotu s strelom z glavo za malo zgrešil cilj. Tri minute pozneje je imela Krka še eno priložnost, iz neposredne bližine jo je zapravil Luka Bogdan.

Isti igralec je znova ogrozil Zavrčeva vrata v 36. minuti, po prostem strelu z desne strani je z glavo meril malce premalo natančno. Gosti posebej nevarni niso bili, razburil jih je le sodnik, ko v 44. minuti ni dosodil enajstmetrovke po domnevnem igranju z roko Mihe Kostanjška.

Krki je še drugič v tej sezoni uspelo premagati Zavrč. | Foto: Krki je še drugič v tej sezoni uspelo premagati Zavrč.

V drugem polčasu gledalci prav tako niso videli posebej razburljive predstave, redki streli proti enim in drugim vratom pa so bili redki. V 73. minuti pa se je izid vendarle spremenil. Na veselje domačih navijačev je povedla Krka, potem ko je Filip Dangubić tudi z nekoliko sreče na robu kazenskega prostora prišel do žoge in nato v medsebojnem dvoboju z Matijo Kovačićem rutinirano zadel.

Le dve minuti pozneje so Novomeščani vodstvo podvojili, po kotu je žoga na drugi vratnici padla točno na nogo Italijanu Boccacciniju, ki je tako ob slabem pokrivanju Zavrča dosegel svoj prvenec v Krkinem dresu. V zaključku tekme je Krka nadzirala potek igre, Zavrč pa je bil premalo konkreten za spremembo izida.
 

Krka : Zavrč 2:0 (0:0)


Stadion Portoval, gledalcev 250, sodniki: Obrenović (Ljubljana), Kovačič (Preserje) in Pospeh (Petrovče).

Strelca: 1:0 Dangubić (73.), 2:0 Boccaccini (75.).

Krka: Mitrović, Bogdan, Vučkić, Boccaccini, Marotti, Brkljača (od 66. Majcen), Fuček, Kostanjšek, Welbeck, Potokar (od 85. Mojstrovič), Dangubić (od 74. Perić).
Zavrč: Kovačić, Antić, Mužek, Jakšić, Rogač, Cvek (od 50. Agboyi), Pihler, Kokorović, Glavica (od 60. Golubar), Matjašič, Dodlek (od 77. Tišma).

Rumeni kartoni: Welbeck, Dangubić; Mužek, Antić, Golubar.

Ne spreglejte