Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
23. 2. 2016,
10.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Torek, 23. 2. 2016, 10.51

8 let

Novakoviću je zaradi žaljivih grafitov najbolj žal sosedov

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nogometni klub Maribor je prejšnji teden sklenil dogovor z Milivojem Novakovićem. Navijači Olimpije niso skrivali ogorčenja, novopečeni napadalec vijolic pa sporoča, da ga je težko vreči iz tira.

Čeprav so navijači Olimpije pričakovali, da se bo ob koncu kariere vrnil v klub, kjer je nabiral izkušnje že kot otrok, se je 36-letni Milivoje Novaković na presenečenje mnogih odločil za večnega tekmeca. V slovenski prestolnici je dvignil veliko prahu, a se s tem ne obremenjuje.

''S tem nimam nikakršnih problemov niti zamer do kogarkoli. Pomembno mi je, da se vsako jutro brez zadržkov pogledam v ogledalo,'' je zaupal v intervjuju za športni dnevnik EkipaSN in se dotaknil popisanih zidov zgradbe v Novih Jaršah, kjer je odraščal. V petek so bili popisani z žaljivimi sporočili, s katerimi so mu privrženci Olimpije želeli dopovedati, da ni več zaželen v Ljubljani.

Novaković bo sam poravnal stroške za odstranitev grafitov

''S tem in takšnimi zadevami nimam težav. Težko me je vreči iz tira, ker sem mentalno zelo močan. Seveda pa mi je žal, da se je to zgodilo, takšnih stvari se ne bi smelo početi. Zakaj uničevati tujo lastnino? Žal mi je predvsem zaradi vseh drugih stanovalcev, ki s tem nimajo popolnoma nič. Zato bom tudi sam poravnal stroške, da se ti grafiti prebarvajo. Vem, da so stanovalci v bloku najbrž jezni, in nočem, da bi namenjali denar za nekaj, kar niti po naključju ni njihova krivda,'' je napovedal Nova.

Izkušeni Ljubljančan se v Mariboru počuti zelo dobro. Ljudski vrt pozna dobro, saj je tu odigral veliko reprezentančnih dvobojev, pred sedmimi leti pa se je prav v mestu ob Dravi veselil nepozabne uvrstitve na svetovno prvenstvo 2010 v Južni Afriki.

Reprezentanci želi ostati zvest tudi v prihodnje, v dresu Maribora pa bo lovil svoj prvi državni naslov. V Avstriji, Bolgariji, Nemčiji in na Japonskem ga ni dočakal, zdaj ga lahko osvoji z Mariborom, ki brani slovenski naslov, po jesenskem delu pa za Olimpijo zaostaja le tri točke.

Ne spreglejte