SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Joc Pečečnik se je umaknil iz Požarjevega projekta, a si je nato premislil

1

termometer

"Lahko povem, da se založniški projekt edicij Dela Revij (Jana, Lady, Stop ...), ki ga delamo skupaj z Jocem Pečečnikom, normalno nadaljuje," je na Twitterju sporočil Bojan Požar.

Joc Pečečnik, lastnik podjetja Interblock, dobavitelja igralniških naprav, je konec tedna obvestil Bojana Požarja, da izstopa iz medijskega projekta, ki sta ga po nakupu blagovnih znamk propadle družbe Delo Revije načrtovala skupaj. Projekt je tako ustavljen, Požar pa ne ve, kako in kaj naprej, v Dnevniku piše Blaž Petkovič.

Požar: Pečečnik mi je poslal nov predlog "Joc Pečečnik mi je v soboto zvečer poslal elektronsko sporočilo, v katerem mi je dal vedeti, da izstopa iz projekta. O tem sem potem obvestil uredniški odbor bodoče ekipe. Včeraj zvečer, potem ko sem obvestil uredniški odbor in ko so novinarji po Sloveniji to že izvedeli, mi je pa Pečečnik poslal nov predlog, kako bi on vendarle ostal v tem projektu in bi normalno delali naprej. Podrobnosti ne bom razlagal, ker to ni korektno, in o tem se danes pogovarjamo," nam je pojasnil Požar.

Kaj se bo zgodilo, če se bosta Pečečnik in Požar dokončno razšla? Meni, da jima bo s Pečečnikom, s katerim sta skupaj ustanovila družbo Princip Media, uspelo doseči kompromis. V tem primeru upa, da mu bo uspelo vsaj približno uloviti zastavljeni rok, to je 20. oktober, ko naj bi začele revije izhajati. "Pečečnik je bil edini partner, na katerega sem se obrnil. Kaj se bo zgodilo, če se bomo dokončno razšli, težko rečem," je dodal.

Na vprašanje, ali je NKBM že poravnal kupnino za 44 blagovnih znamk propadle družbe Delo revije, med katerimi so tudi Stop, Kih, Anja, Jana, Lady, Naša žena in druge, je odgovoril: "Če bi mi 20. oktobra začeli izdajati revije, pomeni, da so te stvari urejene, če ne, jih ne bi mogli izdajati."

Za komentar smo poklicali tudi Joca Pečečnika. Njegov odziv še čakamo.

Kasneje je Požar na Twitterju sporočil:

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin