Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
26. 5. 2014,
15.21

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
svetovno prvenstvo poškodba

Natisni članek

Ponedeljek, 26. 5. 2014, 15.21

8 let, 3 mesece

Nov udarec za Hrvaško: Kranjčar izgubljen za Brazilijo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Dolgoletni hrvaški reprezentant Niko Kranjčar si je v soboto na Wembleyju poškodoval mišico. Z igrišč bo odsoten vsaj štiri tedne, zato ga je selektor Niko Kovač prečrtal na seznamu kandidatov.

V soboto je njegov QPR v odločilnem srečanju za preboj v premier league srečno premagal Derby County in izpolnil veliki cilj. Bogati klub iz Londona se vrača med angleško elito, veselje Nika Kranjčarja pa ni bilo popolno, saj ga je skazila poškodba stegenske mišice. Z igrišča je odšepal že po 33 minutah, podroben zdravstveni pregled v Zagrebu pa je razodel, da bo moral izkušeni zvezni igralec, ki je na svetovnem prvenstvu nastopil že pred osmimi leti v Nemčiji, zaradi strgane mišice počivati od štiri do šest tednov. V državnem dresu je odigral 81 tekem in dosegel 16 zadetkov.

Njegov soimenjak in nekdanji soigralec pri ognjenih, zdaj pa selektor članske reprezentance ni želel tvegati. Niko Kovač ni skrival žalosti, saj je Hrvaška izgubila pomembnega igralca, ki bi se lahko na svetovnem prvenstvu izkazal v vlogi aduta z rezervne klopi. Spomladanski del sezone je prebil na Otoku, kjer je kot posojeni igralec kijevskega Dinama pomagal QPR do vrnitve med najboljše. Nekdanji kapetan zagrebškega Dinama je pred leti ogromno prahu dvignil s prestopom k splitskemu Hajduku, nato pa je najboljše predstave v tujini podaril Portsmouthu in Tottenhamu, kjer ga je iz udarne enajsterice izrinil nadarjeni Valižan Gareth Bale.

Razširjeni seznam hrvaškega selektorja Nika Kovača je tako zaradi zdravstvenih težav utrpel že tretjo žrtev. Pred 29-letnim Kranjčarjem sta zaradi rdečega kartona, ki so jima ga pokazali zdravniki, odpadla Ivan Strinić (Dnipro) in Ivo Iličević (Hamburger SV). Hrvaška uvodni del priprav na SP v Braziliji opravlja v Avstriji, čez 17 dni pa jo že čaka spektakularna tekma z Brazilijo.

Ne spreglejte