Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
19. 7. 2016,
16.17

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

Natisni članek

Marko Pjaca

Torek, 19. 7. 2016, 16.17

6 let, 6 mesecev

Mladi Marko Pjaca v Juventus

Nor posel Zagrebčanov, za mladeniča so iztržili 23 milijonov evrov

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

Zagrebškemu Dinamu je uspel nov nor posel. Mladega napadalca Marka Pjaco je v torinski Juventus prodal za kar 23 milijonov evrov.

Komaj 21-letni krilni napadalec, ki je nase v dresu Hrvaške opozoril tudi na letošnjem evropskem prvenstvu v Franciji, kjer je igral 90 minut pri odmevni zmagi nad Španijo z 2:1 v skupinskem delu tekmovanja (s klopi je na igrišče vstopil še na tekmah proti Turčiji v skupini in proti Portugalski v osmini finala), bo za Dinamo v sredo odigral še povratno tekmo 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov, hrvaški prvak bo v Zagrebu branil prednost proti makedonskemu prvaku Vardarju z 2:1, nato se bo napotil v Torino in se priključil Juventusu.

Vesel in žalosten hkrati

Na evropskem prvenstvu je navdušil na tekmi proti Španiji. | Foto: Na evropskem prvenstvu je navdušil na tekmi proti Španiji. Italijanski prvak bo za Marka Pjaco odštel kar 23 milijonov evrov, mladenič se bo pri Juventusu priključil rojaku Mariu Mandžukiću in naj bi podpisal petletno pogodbo, kar je potrdil tudi nogometaš. "Jutri bom odigral zadnjo tekmo za Dinamo, potem odhajam. Vesel in žalosten sem hkrati. Vesel zato, ker je pred mano velik izziv. Žalosten zaradi tega, ker zapuščam klub, ki ga ljubim. Dinamo bo imel od zdaj naprej v meni največjega navijača," je povedal nogometaš, ki je član Dinama od majhnih nog, vmes je v mlajših selekcijah igral tudi za zagrebško Lokomotivo in NK Zet.

Reprezentant Hrvaške, v izbrani vrsti je v enajstih nastopih zabil en gol, se od Dinama poslavlja po 90 odigranih tekmah in 26 doseženih zadetkih.

Luka Modrić ni več rekorder. | Foto: Luka Modrić ni več rekorder.

Luka Modrić je le še zgodovina

Pjaca je postal tudi rekorder Dinama. Do zdaj so Zagrebčani največ iztržili za Luko Modrića, ki so ga leta 2008 londonskemu Tottenhamu prodali za 21 milijonov evrov. Eduardo da Silva je leto pred tem v londonski Arsenal odšel za 13,5 milijona evrov.

Branilca Vedrana Ćorluko so istega leta v Manchester City prodali za pol milijona evrov manj. Več kot deset milijonov evrov so iztržili še za branilca Daria Šimića, ta je leta 1998 v milanski Inter odšel za enajst milijonov evrov. Prav toliko so Zagrebčani iztržili za vezista Matea Kovačića pred štirimi leti, tudi on je odšel v Inter.

Ne spreglejte