Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
5. 1. 2018,
9.20

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Marko Pjaca Schalke zimski prestopni rok Juventus

Petek, 5. 1. 2018, 9.20

6 let, 3 mesece

Marko Pjaca iz Juventusa k Schalkeju

Hrvaški biser zapustil Juventus. Najprej proti Kamplu?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
Marko Pjaca | Foto Reuters

Foto: Reuters

Hrvaški reprezentant Marko Pjaca se bo v spomladanskem delu kot posojeni nogometaš Juventusa dokazoval v nemški bundesligi. Mladi Zagrebčan, ki je jeseni izpustil večino tekem zaradi poškodbe kolena, je sklenil dogovor s Schalkejem. V dresu moštva iz Gelsenkirchna bi lahko debitiral 13. januarja, ko se bo Schalke pomeril z rdečimi krili iz Leipziga, za katere nastopa Kevin Kampl.

Hrvaški zvezni igralec Marko Pjaca, za katerega je Juventus predlani zagrebškemu Dinamu odštel 23 milijonov evrov, pri velikanu iz Torina ni imel sreče z zdravjem. Odigral je le 20 tekem, od tega le tri v italijanskem prvenstvu. Lani si je konec marca poškodoval koleno na prijateljski tekmi z Estonijo, na kateri je Hrvaška presenetljivo izgubila z 0:3, na igrišča pa se je vrnil šele devet mesecev pozneje. Massimiliano Allegri ga je štirikrat uvrstil na klop, a Zagrebčan ni zaigral.

Zaradi velike konkurence, ki vlada v zvezni vrsti Juventusa, in želje, da ujame tekmovalno formo, s katero se bo lažje vrnil med kandidate za nastop na SP 2018 v Rusiji, se je Pjaca v dogovoru z delodajalcem odločil za selitev v Nemčijo.

Trener Schalkeja ne skriva sreče

Marko Pjaca si je konec marca 2017 huje poškodoval križne vezi. | Foto: Reuters Marko Pjaca si je konec marca 2017 huje poškodoval križne vezi. Foto: Reuters V četrtek je opravil zdravstveni pregled in sklenil pogodbo s Schalkejem, nato pa se pridružil novopečenim soigralcem na pripravah v Španiji.

"Zadovoljni smo, da se je Marko, zelo raznovrsten igralec, odločil za nas. Lahko igra na različnih igralnih položajih, je zelo robusten, a tudi hiter," ne skriva sreče trener Schalkeja Domenico Tedesco. Klub iz Porurja bo Juventusu za šestmesečno posojo Pjace, ki je leta 2016 navdušil na srečanju evropskega prvenstva proti Španiji, plačal milijon evrov, znesek pa bi se lahko ob dodatnih bonusih povišal še za polovico.

Nogometaši Schalkeja se bodo v nedeljo vrnili v domovino, kjer jih 13. januarja čaka prva tekma. Pjaca bi lahko v dresu nemškega prvoligaša debitiral na srečanju proti RB Leipzigu, pri katerem igra pomembno vlogo slovenski reprezentant Kevin Kampl.

Ne spreglejte