Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
15. 9. 2014,
21.49

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga prvakov Jan Oblak Jan Oblak Roman Bezjak Carlo Ancelotti Real Madrid Diego Simeone Atletico Madrid Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Ponedeljek, 15. 9. 2014, 21.49

8 let, 3 mesece

Nogometni praznik v Sofiji: Roman Bezjak proti Realu od prve minute?

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po burnem torkovem večeru in novi izjemni predstavi mariborskih nogometašev je vse nared, da se odigra še druga polovica 2. kroga lige prvakov. Ludogorec pričakuje veliki Real, Aletico pa Juventus.

Ludogorec, ki je v prvem krogu nesrečno izgubil proti Liverpoolu, v drugem krogu čaka še veliko težja naloga, saj beli balet v Sofijo prihaja v odlični formi. Zadetki padajo kot po tekočem traku in v zadnjem času ni bilo obrambe, ki ne bi prejela vsaj dveh zadetkov. Real je na zadnjih štirih tekmah zabil kar 20 zadetkov, kar je v povprečju pet na vsaki tekmi, zato se vsaj na papirju bolgarskemu prvaku ne piše nič dobrega. Ne glede na vse se v prvi postavi Ludogorca pričakuje slovenskega napadalca Romana Bezjaka, ki bo skušal prežati na protinapade in čakati na sleherno napako gostujoče obrambe, v kateri po vsej verjetnosti zaradi poškodbe ne bo Pepeja.

"Ponosni smo, da bomo igrali proti najboljši ekipi na svetu. Ligo prvakov so osvojili kar desetkrat, zato nam bo v veliko čast gostiti tako veliko ekipo. Poraz proti Levskemu v domačem prvenstvu je pozabljen, igralci že nestrpno in motivirano pričakujejo Real. Nimamo česa izgubiti," pred tekmo razmišlja domači trener Georgi Dermendžiev. Ludogorec v tej sezoni nikakor ne blesti, ne samo, da je izgubil zadnjo prvenstveno tekmo, na 19 tekmah v tej sezoni je zmagal le devetkrat, kar je bistveno manj, kot so pričakovali.

Na drugi strani Real želi samo eno, in to je visoka zmaga. Kljub temu je bil Carlo Ancelotti na tiskovni konferenci spoštljiv do nasprotnika in izjavo podal v šablonski različici. "Slabih ekip ni, to je liga prvakov. Tukaj gredo vse ekipe na zmago, tudi njihova predstava proti Liverpoolu je bila izjemna, zato nas ne čaka lahko delo," opozarja izkušeni Italijan, ki je v nadaljevanju na vprašanje, ali je Cristiano Ronaldo najboljši igralec, s katerim je imel opravka do zdaj, prikimal: "Da, lahko to rečem. In to ni žalitev za nobenega. Tudi Gareth Bale je eden izmed najboljši, imel je izjemno sezono."

Pirejska predstava kriva za novo gretje klopi?

Druga tekma, ki jo bo zanimivo pogledati, je tekma med Atleticom in Juventusom. Lanski finalisti so v prvem krogu v Pireju doživeli hladno prho. Olympiacos jih je premagal s 3:2, dobršen del krivde za poraz pa so mnogi pripisali tudi slovenskemu vratarju Janu Oblaku, zato bo med vratnicami tako kot v španskem prvenstvu znova stal bolj izkušeni Miguel Angel Moya.

Atletico si nikakor ne sme privoščiti nove ničle, tega se zaveda tudi Diego Simeone, ki je obračun označil za finale lige prvakov. "To je za nas veliki finale. Vsi igralci morajo biti pripravljeni, saj je vsaka tekma zgodba zase, za vsako tekmo si zamislim drugačno taktiko," ni hotel prve postave izdati Simeone. "Juventus je močna ekipa, ki nima dosti pomanjkljivosti. Morali se bomo predstaviti v naši najboljši luči, če želimo biti kos Italijanom. Treba bo še posebej paziti na Carlosa Teveza, ki ga dobro poznam, nikakor mu ne smemo pustiti časa za razmišljanje. Je izjemen igralec," je še dodal Argentinec na klopi Atletica.

Kaj se bo nocoj še dogajalo?

Poleg tekem v Sofiji in Madridu bo na sporedu še šest obračunov. Ruski Zenit bo že ob 18. uri pričakal Monaco, švedski prvak Malmö gosti grški Olympicos, Basel bo skušal kakšno točko odščipniti Liverpoolu, Anderlecht pa dortmundski Borussii. Za prve točke se bosta v Leverkusnu udarila Bayer in Benfica, ki sta v prvem krogu razočarala in ostala praznih rok.

Verjetni začetni postavi: Atletico: Moyà; Juanfran, Miranda, Godín, Ansaldi; Koke, Tiago, Mario Suárez, Arda; Raúl García; Mandžukić; Bayern: Buffon; Cáceres, Bonucci, Chiellini; Liechtsteiner, Pogba, Marchisio, Vidal, Evra ; Tévez, Llorente;

Manjkajo: Atletico: Gabi (poškodovan) Juventus: Pirlo, Barzagli, Rômulo (vsi poškodovani)

Verjetni začetni postavi: Malmö: Olsen; Tinnerholm, Johansson, Helander, Ricardinho; Kroon, Adu, Halsti, Forsberg; Thelin, Rosenberg. Olympiacos: Roberto; Elabdellaoui, Botía, Abidal, Masuaku; Milivojević, Kasami; Maniatis, Domínguez, Afellay; Mitroglou.

Manjkajo: Malmö: Thern, Halsti (oba poškodovana) Olympiacos: Siovas, Fuster, Benítez, Salino (vsi poškodovani)

Verjetni začetni postavi: Ludogorec: Stoyanov; Caiçara, A Aleksandrov, Moți, Minev; S Dyakov, Anicet; M Aleksandrov, Marcelinho, Abalo; Bezjak; Real Madrid: Casillas; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Modrić, Kroos, James; Bale, Ronaldo, Benzema;

Manjkajo: Ludogorec: / Real Madrid: Pepe (poškodovan)

Verjetni začetni postavi: Basel: Vaclík; Suchý, Schär, Safari, Frei; Elneny, Serey Die, Xhaka; Gashi, Streller, Gonzalez; Liverpool: Mignolet; Manquillo, Škrtel, Lovren, Moreno; Gerrard, Henderson; Sterling, Lallana, Coutinho; Balotelli;

Manjkajo: Basel: Díaz (kartoni), Degen, Ivanov (oba poškodovana) Liverpool: Can, Flanagan, Sakho, Sturridge (vsi poškodovani)

Verjetni začetni postavi: Zenit: Lodjigin; Smolnikov, Garay, Lombaerts, Criscito; Fajzulin, Javi García; Šatov, Danny; Rondon, Hulk; Monaco: Subašić; Fabinho, Raggi, Carvalho, Kurzawa; Toulalan, Moutinho, Silva; Germain, Carrasco, Berbatov;

Manjkajo: Zenit: / Monaco: Traoré, Borja López, Abdennour (vsi poškodovani)

Verjetni začetni postavi: Bayer: Leno; Hilbert, Toprak, Spahić, Wendell; Reinartz, Bender; Bellarabi, Çalhanoğlu, Son; Kiessling; Benfica: Júlio César; Maxi Pereira, Luisão, Jardel, Eliseu; Samaris; Salvio, Pérez, Gaitán; Talisca, Lima;

Manjkajo: Bayer: Papadopoulos, Rolfes, Brandt, Castro (vsi poškodovani) Benfica: Artur (kartoni), Sílvio (poškodba)

Verjetni začetni postavi: Anderlecht: Proto; Deschacht, Nuytinck, Mbemba, Najar; Praet, Tielemans, Defour, Conté; Mitrović, Suárez; Borussia Dortmund: Weidenfeller, Piszczek, Hummels, Papastathopoulos, Durm; Bender, Jojić; Aubameyang, Kagawa, Grosskreutz; Immobile;

Manjkajo: Anderlecht: N'Sakala (poškodba) Borussia Dortmund: Kirch, Nuri Şahin, Reus, Błaszczykowski, Mkhitaryan (vsi poškodovani)

Verjetni začetni postavi: Arsenal: Szczęsny; Chambers, Mertesacker, Koscielny, Gibbs; Flamini, Santi Cazorla, Özil; Oxlade-Chamberlain, Sánchez, Welbeck; Galatasaray: Muslera; Semih, Melo, Chedjou; Tarık, Selçuk, Sneijder, Dzemaili, Alex Telles; Burak, Olcan.

Manjkajo: Arsenal: Ramsey, Arteta, Giroud, Monreal, Debuchy, Sanogo, Walcott, Gnabry (vsi poškodovani) Galatasaray: /

Ne spreglejte