Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 3. 2015,
11.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Neymar Barcelona

Sreda, 25. 3. 2015, 11.46

8 let

Neymarjev oče: Posel s prestopom mojega sina je bil čist

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V zgodbo o Neymarju in njegovem prestopu h katalonskemu velikanu Barceloni se je vključil še oče Brazilca. Trdi, da je posel čist in da ni bilo skrivnostnih dodatnih pogodb.

Gre za zdaj že precej razvpit primer prestopa Neymarja, ki se je izkazal za precej dražjega, kot so prvotno zatrjevali v klubu. Tožilstvo meni, da je katalonski klub zaradi zapletenega sistema pogodb prikril dejansko vrednost projekta, izračunali pa so, da bi morali pri Barceloni plačati še 12,15 milijona evrov davka.

Sprva je tožilstvo domnevno davčno utajo očitalo le nekdanjemu predsedniku Sandru Rosellu, ki je dolgo trdil, da je bila vrednost prestopa le 57 milijonov evrov, od katerih jih je 17 dobil njegov nekdanji klub Santos, 40 pa agencija Neymarjevega očeta. Preiskave v klubu so pozneje razkrile številne dodatne pogodbe. Rosell je nato zaradi tega odstopil, Barcelona pa je že prostovoljno plačala 13,5 milijona zaostalih davčnih obveznosti.

Tožilstvo zdaj zahteva dve leti in tri mesece zaporne kazni

Tožilstvo zdaj zahteva dve leti in tri mesece zaporne kazni za Josepa Mario Bartomeua, za njegovega predhodnika Rosella pa sedem let. Španski športni časnik Marca je izračunal, da bi se lahko vsi stroški projekta Neymar, ki zdaj prihajajo na dan, sešteli pri kar 158,3 milijona evrov.

Zdaj se je oglasil tudi Neymarjev oče, njegova agencija je tudi pobrala precejšen del denarja, in zatrdil, da je bil posel pregleden. "Prepričan sem, da smo vsi, ki smo vpleteni v posel, ves čas upoštevali zakone v Braziliji in Španiji, pa tudi statut krovne nogometne zveze Fife," je sporočil Neymar da Silva Santos. Oče Neymarja v pisni izjavi ni omenjal Rosella ali Bartomeuja, je pa poudaril, da ne on ne njegovi poslovni partnerji niso predmet preiskave, kot so v zadnjih dneh napačno poročali nekateri brazilski mediji.

Ne spreglejte