Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
11. 7. 2014,
6.57

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Neymar invalidski voziček Lionel Messi Lionel Messi

Petek, 11. 7. 2014, 6.57

1 leto, 11 mesecev

Neymar v solzah: Dva centimetra in bil bi priklenjen na voziček

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Brazilski nogometni zvezdnik Neymar, za katerega se je svetovno prvenstvo končalo že v četrtfinalu, je prvič po hudi poškodbi stopil tudi pred sedmo silo.

Kot vsi dobro veste, je napadalec Barcelone prvenstvo končal po naletu Kolumbijca Juana Zunige, ki je 22-letnemu nogometašu s kolenom poškodoval hrbtenico. Končna diagnoza je pokazala, da je šlo celo za zlomljeno vretence. Fifa je preučila prekršek in na koncu odločila, da štart branilca Napolija ni bil nameren in da je bila poškodba zgolj posledica nesrečnih dogodkov. Kolumbijca niso kaznovali.

Nesrečni Brazilec je v soboto s helikopterjem zapustil brazilski tabor, v četrtek pa se je v mestecu Teresopolis reprezentanci ponovno priključil. Seveda je šlo le za krajši obisk. "Resnično sem si želel obiskati svoje reprezentančne kolege. Moje stanje je daleč od idealnega, a že to, da sem se malce sprehodil in pogovoril s fanti, me je osrečilo in navdalo z optimizmom," je ob čustveni vrnitvi k soigralcem dejal, Neymar.

"Začeli smo skupaj, tudi končali bomo skupaj"

Seveda tudi preostali reprezentanti po hudi in boleči nemški zaušnici v polfinalu, ko jih je nemški stroj porazil s kar 1:7, niso v nič boljšem duševnem stanju. "Fantom sem dejal: 'Začeli smo skupaj, tudi končali bomo skupaj.' Šlo je za resnično tragedijo, kot da bi se nam stemnilo pred očmi, a mislim, da nima nobenega smisla, da bi zdaj zaradi tega po svetu hodili sklonjenih glav. To je šport. Upam, da bomo kmalu spet vsi nasmejani," je bil poln pozitivnih misli napadalec, ki je še poudaril, da je vesel, da je del take ekipe: "Ne vem, kaj se je zgodilo proti Nemčiji. Po taki je tekmi je lahko biti general, vem pa, da fantom na igrišču ni bilo prijetno. Ni me sram, da sem del ekipe, ki je izgubila s 1:7. Celo ponosen sem, da sem igral s Silvo, Fredom in preostalimi."

Bog me je blagoslovil in me obranil najhujšega

V obračunu z Nemčijo Neymar zaradi poškodbe seveda ni mogel pomagati Braziliji, zaradi kartonov pa je manjkal tudi steber obrambe Thiago Silva. "To je bil zagotovo moj najslabši teden v življenju. Slabšega si ne bi mogel izmisliti, pa če bi se še tako trudil. Vse to jemljem kot nujno zlo. Bog ve vse. In če je dopustil, da se je to zgodilo, že mora biti pravi razlog za to," je dejal globoko verni zvezdnik in se ob besedah, ki so na nanesle na nalet robustnega Kolumbijca, skorajda zlomil, solze so mu prelile obraz.

"Bog me je blagoslovil in me obranil najhujšega. Če bi me koleno zadelo dva centimetra nižje, bi bil zdaj na invalidskem vozičku. Zuniga me je naslednji dan poklical, se mi opravičil, jaz pa sem mu oprostil in mu zaželel srečo v nadaljevanju športne poti. Ne čutim nobene zamere. Vse, kar me je zmotilo, je to, da je dejal, da je to bil povsem običajen štart. To ni res, vsi veste, da je to laž. Prišel je od zadaj, tega nisem pričakoval, zato se tudi nisem mogel braniti."

V finalu bo navijal za Messija in Mascherana

Zvezdnik Barcelone je za konec druženja z novinarji še dejal, da bo v finalu kljub velikemu rivalstvu med Brazilijo in Argentino stiskal pesti za gavče, saj za njih igrata njegova klubska soigralca Lionel Messi in Javier Mascherano: "Obema reprezentancama v finalu želim srečo. A sam bom navijal za svoja prijatelja in klubska kolega Lea Messija in Javierja Mascherana."

Ne spreglejte