Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 8. 2015,
9.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Manchester United Robert Berić David de Gea Real Madrid NK Maribor NK Maribor

Ponedeljek, 31. 8. 2015, 9.23

8 let

Neverjetno, zmanjkalo je časa. Realu je spodletelo.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Telefoni so zvonili, faksi so brneli, listi so leteli po zraku. Zadnji dan poletnega prestopnega roka ni razočaral. Postregel je s številnimi odmevnimi prestopi in z veliko dramo.

V središču pozornosti je bila zgodba okoli prestopa Davida De Gee iz Manchester Uniteda v Real Madrid, ki je bila napeta do zadnjega in se je razpletla nepričakovano. Kot v najbolj dramatičnih filmih je le nekaj minut po polnoči, ko je bilo prestopnega roka v Španiji konec, v javnost prišla informacija, da je bil velik prestop tik pred sklenitvijo, a do njega ni prišlo, saj so Angleži v Madrid prepozno poslali dokumentacijo, ki je bila potrebna. Več o vsem skupaj bo znanega v torek, a jasno je, da španski zvezdnik ostaja na Otoku.

Dva odmevna prestopa v Nemčiji

Odmevna sta bila tudi prestopa mladega nemškega zvezdnika Juliena Draxlerja in mehiškega asa Javierja Hernandeza. Prvi je za rekordnih 36 milijonov evrov Schalke zamenjal za Wolfsburg, drugi se je iz Manchester Uniteda za nekaj več kot 12 milijonov evrov preselil v Bayer Leverkusen.

Od Slovencev je daleč največ pozornosti požel Robert Berić. Slovenski napadalec se je preselil v Francijo, dunajski Rapid je zamenjal za Saint Etienne. Uradna številka, ki so jo zanj dobili Avstrijci, ni znana, a gre za krepko več kot pet milijonov evrov. Klube so si našli tudi Etien Velikonja, Vid Belec

Ni še konec, obetata se astronomska prestopa

Ni pa poletne nogometne tržnice še povsem konec. Jasno je, da bodo informacije o prestopih kapljale tudi po tem, ko je ura odbila konec prestopnih rokov v Italiji, Franciji, Španiji, Nemčiji in še kje. Medtem največji zapravljivci, Angleži, s kupovanjem še sploh niso končali. Tam bo poletne nogometne tržnice konec šele v torek ob 19. uri.

Prav v Angliji se utegneta zgoditi tudi najdražja nakupa zadnjih dni prestopnega roka. Manchester United naj bi za mladega Francoza Anthonyja Martiala Monacu nakazal vsaj 50 milijonov evrov. Arsenal naj bi za urugvajskega zvezdnika Edinsona Cavanija PSG odštel še deset milijonov evrov več. Ni dvoma, še bo zanimivo.

Ne spreglejte