Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 1. 2009,
8.56

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 22. 1. 2009, 8.56

8 let, 5 mesecev

Nenezič želi v tujino in obstanek Primorja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Enega izmed treh primorskih prvoligašev Primorje čaka, podobno kot Luko Koper, težak boj za obstanek v ligi. Eden pomembnejših mož utegne bit Igor Nenezič.

Primorje že petnajsto sezono zapored igra v slovenski prvoligaški druščini. Najuspešnejše obdobje kluba je bilo v začetku novega stoletja, ko so končali na tretjem in sezono kasneje še na drugem mestu v prvenstvu. "Težko je reči, kaj je glavni razlog tega. Res je, da mora biti kolektiv nekaj let skupaj, mlajši pa predvsem rabijo nekaj časa. Klubska politika je taka, da se daje priložnosti mladim, včasih namreč tega ni bilo. V tistih časih so igrali Jolič, Mulahmetovič, Vogrič ..., se pravi nogometaši stari starejši od 27 let," je uvodoma dejal Igor Nenezič.

S pametjo do obstanka

Zadnje sezone so za klub iz Ajdovščine bolj v znamenju boja za sredino lestvice ali obstanka v ligi. "Če bomo pametni in bo politika kluba dobra, bomo ostali v ligi, ker ta ekipa ima potencial. Po mojem mnenju nam niti kvalifikacije niso cilj. V tej sezoni smo imeli bolj malo sreče tudi s štirimi tujci, ki niso mogli pokazati vsega znanja. Težko je namreč igrati ko si v negotovosti, če boš sploh dobil priložnost na igrišču, kar posledično vpliva na ekipo in vzdušje."

Včasih bolje pozna nogometaševo družino

V nadaljevanju sezone jih torej čaka hud boj z Luko Koprom, ki ima enako število točk (18), eno več pa ima Labod Drava. Ostali konkurenti pa so si se že nabrali lepo prednost. "Lahko pridemo višje od osmega mesta, če nam uspe serija uspešnih tekem. Zadnjih deset let so se težko osvajale točke v Ajdovščini, v tej sezoni pa smo si dovolili preveč spodrsljajev," je iz priprav v Medulinu povedal Nenezič, ki se zaveda, da so Ajdovci v podobnem položaju bili že lani in kljub temu na koncu osvojili celo šesto mesto. "Naša liga je zelo nepredvidljiva. Včasih je čutiti pomanjkanje motiva, ker pa toliko igramo med sabo, včasih že bolje poznam nogometaševo družino (smeh; op.p.). Da ne bi bilo toliko medsebojnih tekem, bi bilo treba spremeniti. Verjamem, da lahko nadoknadimo zaostanek za sredino moštvev na sredini lestvice že po desetih tekmah," pravi nogometaš iz Kranja.

Mlakarju "kapa dol"

V zadnjih letih so se pri Primorju trenerji menjavali precej pogosto. Sedaj na klopi sedi Vjekoslav Lokica. "Trener v ekipo vnaša disciplino, veliko pa se posveča psihološkim in taktičnim zadevam," o trenerju pravi ajdovska števila ena. Iz Ajdovščine se je v severni del Primorske preselil dolgoletni član "rdeče-črnih" Matej Mlakar, ki je okrepil HiT Gorico: "Kapa dol, da je zdržal deset let v enem klubu, kar je občutno preveč. Težko je tako najti motiv. Če bi se delali veliki koraki v organizaciji, potem je drugače, tako pa sicer gre na bolje, vendar bolj počasi. Prišlo je tudi do nasičenosti in izbral je pravilno potezo, da je zamenjal okolje. Mi bi tako rabili enega vezista in napadalca, saj sta odšla tudi Sardarevič in Šaranović, na preizkušnji pa so nekateri manj uveljavljeni igralci. Mozaik še ni sestavljen, zato je sedaj nekoliko težje dati obris."

Štadion z novo podobo

Želja v mestu burje je že nekaj časa obnovitev štadiona in izboljšanje pogojev za vadbo v ajdovskem Športnem parku:

"Seveda si tega čim prej vsi želimo. Bilo je nekaj težav z občino, zato se je vse skupaj nekoliko zavleklo, saj je tribuna zaščitena. Pokrita naj bi bila tribuna z dva do tri tisoč sedeži, postavili fitnes v štadionu, nova bo tudi travnata površina, ob tem pa bodo uredili tudi prostore za novinarje. Z junijem naj bi se začela gradnja."

Morda med najboljše slovenske klube

Štiriindvajsetletni nogometaš je v Ajdovščino prišel leta 2005, ob morebitni ugodni ponudbi pa bi odšel v tujino, ali med najboljše slovenske klube:

"Po vpoklicu v reprezentanco so mi ponudili izboljšano pogodbo za tri leta, kar sem sprejel. Konkretnejših ponudb do sedaj še ni bilo, obstajajo pa različne obljube, ampak ne bi o imenih. Mislim, da je realen odhod že v zimskem prestopnem roku in upam, da mi bo uspel veliki met v tujino. To bi bila stopnica višje v moji karieri, ne bi se pa branil niti odhoda v kakšnega izmed vodilnih treh slovenskih prvoligašev. Ni se lepo vsako leto boriti za obstanek. Moj cilj je osvajati lovorike ali dobiti kakšno zvezdico na dres," je še povedal Nenezič.

Ne spreglejte