Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
5. 10. 2015,
20.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Josip Iličić Jan Oblak Jan Oblak Kevin Kampl Srečko Katanec

Ponedeljek, 5. 10. 2015, 20.14

8 let

Nekateri so pisali zgodovino, drugi so ostali v hotelu

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Reprezentanti, ki se pripravljajo na predzadnjo tekmo rednega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016 proti Litvi, so prvič preizkusili najnovejšo, veliko pridobitev slovenskega nogometa.

Slovenski nogometaši, na katere selektor Srečko Katanec računa za sklepni dve tekmi rednega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016 v petek proti Litvi v Ljubljani in v ponedeljek v San Marinu, so se zbrali danes v času kosila v tradicionalni pripravljalni bazi v hotelu na Brdu pri Kranju. Tako kot vedno, lahko zapišemo.

Toda trenutek, ki se je zgodil približno pet ur pozneje, ko so pod budnim selektorjevim očesom opravili prvi trening pred petkovo tekmo proti Litvi, je bil edinstven. Zgodovinski. Prvič so trenirali v najnovejši pridobitvi slovenskega nogometa. Kot prvi so preizkusili vadbeno igrišče Nacionalnega nogometnega centra na Brdu pri Kranju in bili seveda navdušeni. Če so se ob prejšnjih akcijah selili v Kranj, Šenčur, Lesce in še kam, bodo zdaj na treninge hodili le streljaj stran od tam, kjer so nastanjeni.

Treniral je tudi Milivoje Novaković

In kdo vse je bil med tistimi, ki jih je doletela ta čast? Kar nekaj nogometašev smo pogrešali. Tisti, ki so imeli v nedeljo klubske obveznosti, se na igrišču sploh niso pojavili, ostali so v hotelu. Jana Oblaka, Bojana Jokića in Kevina Kampla ni bilo niti tam. Prva sta iz Španije pripotovala v času treninga, začel se je ob 17. uri, tretji bo iz Nemčije prispel dan pozneje in prvič treniral v torek popoldne, dopoldanski trening namreč odpade.

Čeprav je v nedeljo igral in v dresu Fiorentine v prvi italijanski ligi zabil tudi gol, se je ob igrišču v nasprotju z nekaterimi reprezentančnimi sotrpini pojavil tudi Josip Iličić, a vadil po posebnem programu. Pa ne zato, ker bi bil poškodovan. Velik del treninga je z ekipo opravil tudi prvi strelec Slovenije Milivoje Novaković, ta še okreva po poškodbi, ki jo je dobil na tekmi v Švici, in bije bitko s časom. Izkušeni Ljubljančan si nadvse želi, da bi lahko igral na tekmi proti Litvi, a njegova usoda še ni znana. Odločitev bo padla v prihodnjih dneh.

Fotoutrinki z današnjega treninga:

Ne spreglejte