Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 10. 2011,
7.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Manchester United Manchester City

Nedelja, 23. 10. 2011, 7.03

8 let

Navijači Cityja so kot biseri ... (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Sloveniji je veliko število gorečih navijačev Manchester Uniteda, med njimi deset takih, ki bodo težko pričakovani derbi spremljali v živo na Old Traffordu. Preberite si njihovo poročilo pred tekmo.

"Pravijo, da bo letošnji manchesterski mestni derbi, derbi vseh mestnih derbijev. Medtem, ko je na strani Cityja denar in nafta, pa je na strani Uniteda slava in bogata zgodovina. To je bil le eden izmed razlogov, da se je 10 navijačev Uniteda odločilo oditi na Otok, kjer vedno dežuje. No ja v Machestru je bilo v soboto 15 stopinj Celzija in sonce brez oblačka.

Proti Angliji smo poleteli že v četrtek in si letalo delili še z nekaterimi slovenskimi nogometnimi navdušenci, vendar so le ti odšli na tekmo bodisi v Liverpool bodisi Birmingham (Aston Villa). V Manchester smo tako prišli ob 10h zvečer po lokalnem času, zato nismo zamudili priložnosti, da pred spanjem in zaprtjem pubov spijemo še pivo ali dva.

V petek dopoldne smo odšli po nakupih in tako prvič začutili utrip mesta, ki trenutno diha in živi za derbi. V lokalnem "brezplačniku" je bilo mestnemu derbiju posvečenih uvodnih 10 strani. Za derbi živi predvsem rdeči del mesta, saj navijače Uniteda srečaš na vsakem koraku, naj bodi to zjutraj med zajtrkom v hotelu ali pa ob 3h zjutraj v Burgerkingu. Povsem nasprotno je z navijači Cityja, saj so kot biseri, seveda ne tako dragoceni, pač pa tako redki. Podobno je tudi z navijači Cityja v Sloveniji, katerih skupina se nevarno približuje številki 5.

Po mestu prav tako poteka kampanja, kjer lahko rdeč ali moder Tevezov dres vržeš v poseben zabojnik za smeti in v zameno dobiš novega. Ta kampanja je očitno navijače obeh klubov tako združila, da napetosti na ulici zaenkrat še ni čutiti. Bo pa temu drugače zagotovo na nedeljski tekmi, saj se na Old Traffodru obeta tudi navijaški derbi.

Sodeč po pogovoru z nekaterimi navijači Uniteda tu v Angliji bo jutri že neodločen rezultat sprejemljiv, kar pa ne pomeni, da ne verjamemo v zmago našega kluba. V kolikor se zgodi, da se mestni derbi konča neodločeno to prav tako ne bi pomenilo katastrofe. Konec koncev ni pomemben le rezultat tekme, pomembno je tudi vzdušje pred in med tekmo ter vzdušje v skupini s katero se v času bivanja v Manchesteru družiš. V kolikor upoštevamo le slednje, nam noben rezultat derbija ne more pokvariti vzdušja," so zapisali člani URAS - United Red Army Slovenia.

Ne spreglejte