Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
23. 6. 2017,
12.02

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Natisni članek

Jürgen Klopp Mohamed Salah Liverpool

Petek, 23. 6. 2017, 12.02

6 let, 7 mesecev

Nasmejani Egipčan prišel na Anfield. Liverpool zapravil že milijardo funtov!

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18
Jürgen Klopp | Foto Sportida

Foto: Sportida

Liverpool je v četrtkovih večernih urah tudi uradno potrdil prihod Egipčana Mohameda Salaha, ki se je iz Rome na Anfield preselil za 34 milijonov funtov in le za milijon zgrešil rekordni prestop Liverpoola, ki ga s 35 milijoni drži Andy Carroll.

Taka je odškodnina, ki pišejo sicer kredibilni angleški mediji, Roma pa je potrdila, da bodo za Salaha dobila 50 milijonov evrov - 42 milijonov takoj, osem dodatnih pa z vsemi bonusi. Danes je 42 milijonov evrov okoli 37 milijonov funtov, kar pomeni, da je Liverpool z nakupom Egipčana podrl nov rekord.

''Že zdaj čutim ljubezen kluba in navijačev. Vse bom dal od sebe za klub, kot je Liverpool. Resnično želim s tem velikim klubom tudi kaj osvojiti,'' je nasmejano v intervjuju za klubsko stran razlagal 25-letni nekdanji član Chelseaja, kjer v enem letu zbral le 19 nastopov in dosegel dva zadetka. V Rimu je bil bolj razpoložen, v dveh sezonah pri Romu je na 65 tekmah v serii A dosegel 29 zadetkov.

Spremlja ga že od Basla

Ob novi pridobitvi je bil navdušen tudi trener Liverpoola Jürgen Klopp. ''On je idealna mešanica izkušenj in potenciala. Veseli smo, da je zdaj naš. Sledil sem mu že vse od časa, ko je bil še pri Baslu in zdaj se je res razvil v vrhunskega nogometaša. Je izjemno hiter in s tem nam bo odprl nove rešitve v napadu,'' pravi nemški trener, ki je Salaha dodal preostalim štirim podobnim nogometašem, kot so Roberto Firmino, Philippe Coutinho, Sadio Mane in Adam Lallana.

Klopp si že mane roke, v napadu bo letelo po zraku:

 

Kdo bo sedel na klopi?

Egipčan je Firminu vzel številko 11, Brazilec pa bo od zdaj naprej nosil številko devet. Strokovnjaki se sprašujejo, kdo bo ob preizkušeni Kloppovi taktiki 4-3-3 sedel na klopi za rezerviste.

Če bo sredino in napad postavil v slogu Can – Lallana – Coutinho in Firmino – Mane - Salah, se zdi vse skupaj kar malce preveč napadalno in se jim lahko to maščuje v fazi obrambe, za namečetek pa edina prava napadalca ekipe Daniel Sturridge in Divock Origi nad to postavitvijo ne bosta navdušena.

Zapravili milijardo funtov

Liverpool je tako v svoje vrste zvabil še drugo okrepitev v tem poletju – prva je bil mladi angleški reprezentant Dominic Solanke – in s tem podrl rekord, ki je šokiral tudi navijače Liverpoola.

Čeprav je javno mnenje, da v angleškem prvenstvu zapravljajo le Man Utd, Man City in Chelsea, je ekipa iz mesta Beatlov še tretja ob Cityju in Chelseaju za okrepitve v času obstoja premier league (od leta 1992) zapravila več kot milijardo funtov. Je pa edina, ki še čaka na prvi angleški naslov v tem obdobju.

Bo prihodnja sezona Liverpoolova?

  • Da.
    52,69 %
    88 glasov
  • Ne.
    47,31 %
    79 glasov
Oddanih 167 glasov

Če vprašate tega fanta, bo:

Koga bodo še kupili?

Po tisti sramotni zaušnici, ko so vodilni možje Liverpoola brez vednosti Southamptona v svoje vrste želeli zvabiti branilca Virgila van Dijka, vse kaže, da bo Liverpool poskušal še enkrat, tokrat na pravilen in legalen način, kupiti robustnega Nizozemca, ki jih stal vsaj 60 milijonov funtov.

Tukaj je tudi Leipzigov vezist Naby Keita, za katerega je Liverpool pripravljen odšteti novih 50 milijonov funtov, a ga Avstrijci za zdaj ne želijo prodati.

Omenja se tudi prihod levega bočnega branilca Napolija Fauzija Ghoulama, ki naj bi zamenjal odhajajočega Alberta Morena.

Ne spreglejte