Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
6. 4. 2015,
10.32

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

PSG derbi Zlatan Ibrahimović

Ponedeljek, 6. 4. 2015, 10.32

6 let, 7 mesecev

Napadli avtobus in v Ibrahimovića vrgli žogico za golf

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Francoski derbi med Marseillom in Paris St. Germainom je postregel z vročo dobrodošlico za gostujočo ekipo. Navijači Marseilla so pred štadionom zasuli avtobus s pariško ekipo z različnimi predmeti.

Vročekrvni privrženci Marseilla so se pred nedeljskim obračunom Marseilla in PSG-ja, ki je odločal o vrstnem redu na vrhu razpredelnice francoskega prvenstva, znesli nad avtobusom z gostujočimi nogometaši. Ko je bil od štadiona Velodrome oddaljen še 800 metrov, so vanj vrgli številne predmete, med katerimi je izstopal zelo nevaren okrogel izstrelek, žogica za golf. Po socialnih omrežjih je hitro zaokrožila fotografija luknje, ki jo je nevarna žogica povzročila na oknu avtobusa, polnega zvezdnikov bogatega pariškega kluba.

Tarča napada je bil Zlatan Ibrahimović, prvi zvezdnik francoskega prvaka in četrtfinalista lige prvakov, ki je nedavno z neokusnimi pripombami na račun države, v kateri si služi nogometni kruh, poskrbel za dvig napetosti in dodatno nepriljubljenost na svoj račun. Navijači Marseilla že tako sovražijo pariški klub, zato so bili še toliko bolj razočarani po domačem porazu z 2:3, ki je osrečil izbrance Laurenta Blanca. Marseille je na krilih dveh zadetkov najboljšega domačega strelca Andre-Pierra Gignaca vodil z 2:1, na koncu pa objokoval boleč poraz, ki je močno pokvaril sanje o naslovu državnega prvaka.

Parižani izgubili Davida Luiza in Thiaga Motto

PSG je tej sezoni francoskega prvenstva v gosteh zmagal šele šestič. Z Velodroma se je vrnil s tremi točkami in se prerinil na vodilno mesto. Pred Lyonom ima zdaj točko prednosti. Zadovoljstvo ni bilo popolno, saj je drago plačal zmago. Poškodbo stegenske mišice, ki bi jih lahko od igrišč oddaljila za veliko tednov, sta staknila dva zelo pomembna igralca, brazilski branilec David Luiz in njegov rojak z italijanskim potnim listom Thiago Motta.

''Ni bilo lahko premagati Marseille. Zelo smo srečni, da smo premagali zelo dobre gostitelje in se povzpeli na vrh, smo pa izgubili tudi dva igralca, kar ni prijetno,'' je po zmagi dejal francoski reprezentant Blaise Matuidi, strelec prekrasnega zadetka v prvem polčasu. Bil je edini nogometaš v začetni enajsterici pariškega kluba, ki je bil rojen v Franciji. Pri Marseillu je bilo takšnih igralcev kar deset. ''Rezultat je pravičen. Pomerili sta se ekipi z drugačnima slogoma, PSG pa je bil boljši, tako da ne moremo reči, da ga je spremljala sreča,'' Marcelo Bielsa, argentinski strateg na čelu Marseilla, ni iskal izgovorov za neugoden razplet na derbiju francoskega prvenstva. Do konca prvenstva je še sedem krogov, Marseille pa za vodilnimi Parižani zaostaja pet točk.

Ne spreglejte