Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
26. 9. 2017,
16.34

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85

Natisni članek

PSG AC Milan UEFA liga prvakov Real Madrid Borussia Dortmund Pierre-Emerick Aubameyang

Torek, 26. 9. 2017, 16.34

12 mesecev

Pierre-Emerick Aubameyang

Napadalec, o katerem sanja vsa Evropa, končal z Realom

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85
Pierre-Emerick Aubameyang | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Današnji večer prinaša poslastico lige prvakov v Dortmundu. Pomerila se bosta Borussia Dortmund in evropski prvak Real Madrid, še posebej motiviran za nastop pa bo najboljši strelec rumeno-črnih Pierre-Emerick Aubameyang. Kariero je želel nadaljevati pri Realu, a se kluba po koncu prejšnje sezone nista dogovorila. Afričan je bil zelo razočaran.

Ko so beli baletniki razmišljali o tem, kako osvežiti že tako zvezdniško in kakovostno zasedbo v napadu, so na seznam poletnih želja pogosto uvrščali najboljšega strelca nemške bundeslige. Reprezentant Gabona Pierre-Emerick Aubameyang se je ponujal kot poletna okrepitev, ki bi še utrdila madridskega velikana v vrhu španskega in evropskega nogometa.

Noče več govoriti o Realu

V prejšnji sezoni je dosegel 31 zadetkov in postal strelski kralj nemške bundeslige. | Foto: Reuters V prejšnji sezoni je dosegel 31 zadetkov in postal strelski kralj nemške bundeslige. Foto: Reuters Afričan je po koncu sezone začutil priložnost, da bi prestopil k Realu. To je bila njegova želja, zato je bil še toliko bolj razočaran, ko se med prestopnim rokom ni preselil nikamor, ampak ostal na Westafalnu.

"Z Borussio sem imel sklenjen dogovor, da lahko zapustim klub. Ni se uresničil, zato sem bil zelo razočaran. Moram pa poudariti, da se v Dortmundu počutim dobro, zato sem bil po svoje srečen, da sem ostal v Nemčiji," je pred dnevi dejal v pogovoru za RMC.

Aubameyang ima danes priložnost, da proti nesojenemu novemu delodajalcu pokaže, česa je zmožen. Motivacije mu ne manjka, o Realu, ki je v njegovih očeh deležen številnih simpatij, pa noče več govoriti. "Ne bom več govoril o Realu. Očitno si me ne želi, a tega ne vidim kot težavo. Ne sanjam več o tem, da bi igral zanj," je povedal 28-letni napadalec, eden najboljših, kar jih lahko v tem trenutku ponudi nogometni svet.

Evropski velikani trkali na vrata Borussie

Nasser Al-Khelaifi se je nekaj časa zanimal za napadalca iz Gabona. | Foto: Reuters Nasser Al-Khelaifi se je nekaj časa zanimal za napadalca iz Gabona. Foto: Reuters Bil je tudi neuresničena želja Manchester Cityja, Chelseaja, nekaterih kitajskih klubov, pa tudi AC Milana, s katerim se bo v četrtek v evropski ligi udarila Kekova Rijeka. "Prejel sem ponudbo Milana. Zanimal me je njegov projekt, a zaradi številnih razlogov nismo sklenili dogovora," ni bil ravno konkreten.

Poleti se je zanj zanimal tudi PSG, za katerega plačevanje dragih odškodnin ni večja težava. To je veljalo le do prihoda Antera Henriqueja na položaj športnega direktorja. "V začetku junija sem se srečal s predsednikom Nasserjem Al-Khelaifijem. To je bilo še pred prihodom Henriqueja. Ko je prišel, so se Parižani odločili, da me ne potrebujejo," je dejal.

PSG je poleti na Park princev pripeljal svetovnega rekorderja Neymarja in francoskega dragulja Kyliana Mbappeja. Hitro je pozabil na zvezdnika Dortmunda, ki si je le dan pred poslastico lige prvakov, dvobojem z madridskim Realom, privoščil nakup zelo dragega jeklenega vozička. Svetu se je pohvalil, da je po novem del njegove prestižne zbirke tudi lamborghini murcielago, ki stane okrog 170 tisoč evrov.

 

Starting the week like ... 🚀 #playfree #A⚡

A post shared by Aubameyang (@aubameyang97) on

Vroča strelska forma

Aubaymeyang je v prejšnji sezoni dosegel 31 zadetkov za Borussio Dortmund, v odlični strelski formi je tudi zdaj. V šestih nastopih v nemški bundesligi je dal osem zadetkov! V soboto je dosegel hat-trick proti soimenjakinji iz Mönchengladbacha. Danes lahko odpre statistično rubriko še v novi sezoni lige prvakov. Real v Dortmundu, ki je že tradicionalno eno najtežjih gostovanj v Evropi, ni zmagal še nikoli. Danes se bo na Signal Iduna Parku mudil že sedmič …

Ne spreglejte