Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 4. 2008,
19.04

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 12. 4. 2008, 19.04

8 let, 5 mesecev

Nalet Interblocka zaustavljen v Lendavi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Nafte so v 28. krogu PrveLige Telekom Slovenije premagali Interblock 1:0 (0:0).

Ljubljančani so v Lendavi končali svoj niz štirih zaporednih zmag. Zanje je bil usoden strel Čeha v 49. minuti, ki je Nafti po štirih porazih v zadnjih petih tekmah zasluženo priigral še kako pomembne tri točke. Te so jo utrdile na šestem mestu. Na drugi strani pa so izbranci Dragana Skočića zapravili lepo priložnost, da ostanejo - vsaj v rahlem - stiku z vodilnimi Domžalami.

Lendavčani brez šesterice

Trener Nafte Damir Rob sicer tudi tokrat ni mogel računati na kar šest igralcev, a tudi pri gostih so manjkali štirje standardni nogometaši. V prvem polčasu ni bilo veliko razburjenj in v prve pol ure se je igra odvijala med obema kazenskima prostoroma. Šele v 30. minuti so prvi zagrozili gosti; Zeljković je sprožil z 28 metrov, vratar Kuzma pa je s težavo izbil žogo v kot. Po kotu z desne strani je najvišje skočil Akoto, njegov strel z glavo pa je pustil madež na prečki domačih vrat. Nafta si je zatem (34. in 42. minuta) ustvarila dve polpriložnosti, prvo pravo pa je po kotu Seböka z leve strani zapravil Zemljič, ko je streljal z glavo, a je Rozman odlično posredoval.

Razburljiva končnica

V nadaljevanju se je prva priložnost ponudila Nafti, toda Eterović in Sebök sta čakala drug na drugega in vse skupaj je splavalo po vodi. V 49. minuti pa je tribune lendavskega stadiona zajel val navdušenja. Eterović je podal Čehu, ta pa je s silovitim udarcem s 17 metrov zabil žogo v levi kot nemočnega Rozmana. Nafta je zatem na krilih navijačev uprizorila še nekaj nevarnih napadov, najlepšo priložnost pa je imel Ošlaj, ko je po podaji Trenevskega z glavo sprožil čez gol.

Domačini bi lahko odločili dvoboj v 75. minuti. Po lepo izvedeni akciji, ki jo je po podaji Bunca zaključil Sebök, je Rozman še enkrat več čudežno posredoval. Minuto pred koncem se je gostiteljem ponudila nova lepa priložnost, ki pa jo je Vassiljev zapravil, saj je ob dotiku odličnega Rozmana zadel le vratnico. Na nasprotni strani je agilni Zeljković še zadnjič poskušal goste pripeljati do izenačenja, a je tudi ta žoga zletela čez gol. Nafta je v sodnikovem podaljšku ostala brez Matjašeca, ki ga je sodnik Krajnc (prestrogo) predčasno poslal v slačilnico.


Fotoutrinki s tekme:














Ne spreglejte