Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 8. 2017,
16.13

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,25

1

Natisni članek

izbor z družabnih omrežij Neymar Miralem Pjanić Francesco Totti Antonio Conte Nabil Fekir George Calintaru Nicolai Müller Jese Rodriguez Aurah Ruiz Barcelona

Ponedeljek, 21. 8. 2017, 16.13

6 let, 7 mesecev

Izbor z družabnih omrežij

Najprej zajokal od žalosti, potem pa poskrbel, da se jim je zagabil nogomet #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,25

1

Za nami je spet buren, zanimivih pripetljajev poln nogometni teden. Čas je za Sportalov izbor z družabnih omrežij.

Mojster ostaja mojster

Zdaj že upokojena legenda italijanskega nogometa in Rome Francesco Totti še vedno ni izgubil občutka. Svoje znanje je razkazoval na jahti in navdušil mimoidoče. Italijan je z milimetrsko natančnostjo žogo z ene jahte poslal na drugo. Če ni videti težko, premislite še enkrat.

Bosanec "naredil Ronalda", a se mu je sodnik opravičil

Bosanski nogometni zvezdnik Miralem Pjanić je na prvi tekmi italijanskega prvenstva proti Cagliariju podobno kot Cristiano Ronaldo pred dnevi odrinil sodnika, a nogometaš Juventusa ne bo kaznovan s petimi tekmami prepovedi igranja, glavni sodnik se mu je za delanje gneče še opravičil. Navijači Reala so razburjeni, kaj pa pravite vi?

 

Italijanski vročekrvnež se je spet strgal z verige

Angleški prvak Chelsea je po uvodnem porazu proti Burnleyju na Wembleyju po napeti končnici premagal mestne tekmece Tottenham (2:1). Spursi so izenačili v 82. minuti, a je šest minut kasneje še drugič na tekmi v polno zadel Marcos Alonso ter modrim prinesel zmago in prve tri točke v sezoni.

Trener prvakov Antonio Conte se je veselil že pri prvem zadetku, pri drugem pa je zanj značilno izgubil razsodnost in med slavjem "pretepel" polovico svojih sodelavcev. Italijanski temperament je spet prišel na plano, navijači Chelseaja pa upajo, da se bo to v tej sezoni še neštetokrat ponovilo.

Sodnik spet pomagal Messiju in druščini?

Lahko bi dejali, da če kdaj, naj jim vsaj zdaj, ko so v globoki krizi. Barcelona je v tem poletju izgubila Neymarja, v španskem superpokalu pa jo je ponižal (5:1) še Real.

Na prvi tekmi španskega prvenstva so zabeležili zmago nad Betisom (2:0), a posnetek, ki je zaokrožil po družabnih omrežjih, dokazuje, da zmaga vseeno ni tako čista.

Šalo na stran, a sodnik je v prvem polčasu grdo pohodil nogometaša Andaluzijcev in Kataloncem omogočil, da so se spustili v bliskovit protinapad. Na koncu se je sodnik Sanchez Trujillo opravičil za svojo potezo, zlobni jeziki pa menijo, da je to le začetek napak, ki bodo šle v dobrobit ranjene Barcelone.

Dame in gospodje, tukaj je Nabil Fekir!

Najbrž ste se vprašali, kdo? Kdo bi vam zameril, a vseeno ne gre za popolnega neznanca. To je izkušeni napadalec Lyona in če ga le ne bi na vsake toliko časa zaustavljale hujše poškodbe, bi bil zagotovo najboljši francoski napadalec. No, v soboto mu je uspelo nekaj fenomenalnega.

Žogo je začel voditi na svoji polovici, ko je kar naenkrat sprožil s polovice in presenetil nepazljivega vratarja Bordeauxa Benoita Costila, ki je stal daleč od svojih vrat. Odlično akcijo in zadetek si velja ogledati večkrat.

Ne ve več, katero koleno je imel operirano

Zlatan Ibrahimović se po hudi poškodbi, ki jo je staknil ob koncu pretekle sezone, vrača veliko hitreje, kot so pričakovali tudi največji optimisti.

Švedski napadalec si je križne kolenske vezi strgal 20. aprila na tekmi četrtfinala proti Anderlechtu, štiri mesece kasneje pa niti ve ne več, katero koleno je imel operirano.

 

Which knee? @azsportswear #azbyzlatan

A post shared by IAmZlatan (@iamzlatanibrahimovic) on

Ibrahimović že na vso moč z obema nogama brca v boksarske vreče in je blizu temu, da v enem letu še drugič podpiše pogodbo z Manchester Unitedom. Nekdanjemu švedskemu napadalcu se je stara pogodba iztekla 30. junija, zdaj pa so tik pred podpisom nove. To naj bi se zgodilo že ta teden.

Da je praktično vse že dogovorjeno, je na svojem Instagramu potrdil tudi branilec Uniteda Eric Bailly, ki je konec tedna pri visoki zmagi rdečih vragov dosegel svoj prvi zadetek v dresu Uniteda. Reprezentant Slonokoščene obale je v videu, ki ga je objavil, boksnil in brcnil velikega Ibro in mnogi menijo, da si je s tem podpisal smrtno obsodbo. No, tako hudo ravno ni, verjamemo pa, da mu Zlatan ne bo ostal dolžan.

 

Hope you're almost ready to return, @iamzlatanibrahimovic, I'll be right here! 😎👊🏾

A post shared by Eric Bailly (@ericbailly24) on

 

Ko bi bilo bolje, da ne bi zadel

Tragi-komična novica prihaja iz Nemčije. Nemški nogometaš Nicolai Müller je v soboto v prvem krogu nemške bundeslige zadel proti Augsburgu in bil zadetka, ki je na koncu njegovemu moštvu prinesel tudi zmago, tako vesel, da je delal piruete. Ob zadnji pa je tako nerodno doskočil, da mu je obrnilo gleženj in koleno.

Član HSV si je ob tem potrgal kolenske vezi in bo z igrišč odstoten sedem mesecev. Poglejte si, kako mu je to uspelo.

Le kaj je mislil!?

Juventus iz Bukarešte je novinec v prvi romunski ligi in je po šestih krogih osvojil le dve točki. V sedmem je imel priložnost za tretjo, saj je pri zaostanku 1:2 imel enajstmetrovko, a jo je brezbrižno zapravil George Calintaru.

Vezist Juventusa je globoko v sodnikovem podaljšku, v 96. minuti, poskušal s slovito "panenko", vratar Steaue pa je žogo mirno prijel in svoji ekipi zagotovil tri točke.

Poglejte si, kako je strel z bele točke izvedel Romun in kako so ga po tej sramoti okrcali soigralci. Neverjetno.

Navijači Stoke Cityja bolj kot nad zvezdnikom navdušeni nad njegovim dekletom

Stoke City, v ekipi katerega ne manjka nogometašev, ki so že osvojili ligo prvakov, je pretekli teden v svoje vrste zvabil novega zvezdnika. Na posojo je iz PSG prišel nekdanji član Reala Jese, ki je bolj kot nogometaš znan po tem, da ima izjemno lepo spremljevalko Aurah Ruiz. Nanjo so se od prihodu v Stoke spomnili tudi britanski mediji, ki so tako kot drugi po svetu navdušeni nad njeno lepoto. 

Dokaz, da tudi španski napadalec v Stoke Cityju ni le za okras, dokazuje njegov debitantski nastop. Že ob svojem debiju je zadel in v črno zavil Arsenal, ki je po srečni zmagi v prvem krogu spet razočaral svoje navijače.

Tako je Jese premagal Arsenal …

… to pa je Aurah Ruiz:

 

Con mi totillo😜💋🐙 @tote_lp últimos rayos de ☀️🐳🐬🐠

A post shared by Aurah Ruiz💗 (@aurah.ruiz) on

 

"Ella era un huracán... Pero a él, le encantaban las tormentas. Los pequeños momentos valen millones" 😍 #aurahruiz

A post shared by Aurah Ruiz💗 (@aurah.ruiz) on

 

Con mi chicharrera preferida😍❤️ @jennifermontnegro @dhenissian.tenerife manda👈🏾 y bien que manda😜💋

A post shared by Aurah Ruiz💗 (@aurah.ruiz) on

 

"Verano ven a mi, no tardes mucho en llegar"😎 #aurahruiz#ganasdemas#ganasdesol @aurah.ruiz

A post shared by Aurah Ruiz💗 (@aurah.ruiz) on

Težko vprašanje ... Je Jese boljši nogometaš ali Aurah bolj lepa?

  • Tukaj bom izbral Jeseja.
    14,53 %
    52 glasov
  • Ni dileme, moj glas gre Aurah.
    85,47 %
    306 glasov
Oddanih 358 glasov

Neymar dokazuje, da je bil konec koncev še poceni

Brazilec Neymar, ki se je pred dvema tednoma za rekordnih 222 milijonov evrov iz Barcelone preselil v PSG, je na svojem drugem nastopu za Parižane pokazal, da je eden najboljših nogometašev na svetu.

Po minuti molka v spomin na žrtve terorističnega napada v Barceloni, ko je Brazilec potočil tudi nekaj solz ... 

... se je šov superzvednika proti Toulousu začel. V 31. minuti je zadel za izenačenje, štiri minute kasneje je podal tudi za vodstvo francoskega velikana in napovedal, da je to njegov dan.

Brazilec je do konca tekme še enkrat podal, najboljše pa je prihranil za konec, ko je preigral celotno obrambo nasprotnikov in postavil končnih 6:2 ter razjezil nogometaše Toulousa, ki vsaj teden dni ne bodo hoteli niti slišati za nogomet. 

Omenimo tudi, da je Neymar že na svojem drugem nastopu za francoske podprvake zabeležil kar 14 uspešnih preigravanj, kar v francoskem prvenstvu ni uspelo nikomur od leta 2009. Čeprav Toulouse ni Real, lahko pred odličnim napadalcem le snamemo klobuk in mu zaploskamo.

Ne boste verjeli, kako je dosegel svoj drugi zadetek:

 

Preigravanje, ki ga večina ne zna niti na treningu:

Tudi podaja iz kota do Kurzawe ni bila od muh:

Kdo je boljši nogometaš Neymar ali Lionel Messi?

  • Neymar
    28,47 %
    162 glasov
  • Lionel Messi
    71,53 %
    407 glasov
Oddanih 569 glasov
Ne spreglejte