Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
11. 10. 2012,
18.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Dejan Žigon NK Gorica

Četrtek, 11. 10. 2012, 18.12

8 let

Najboljši strelec lige vesel, da živi pri starših

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Novogoričani so pri dnu prvenstvene lestvice, a se še vedno ponašajo v prvim strelcem lige. Dejan Žigon verjame, da bodo kmalu začeli zmagovati in se premaknili proti sredini razpredelnice.

Novogoričani v prvenstvu niso zmagali že sedem tekem zapored. Trenutno so šele na osmem mestu in blizu zadnjega, ki ob koncu sezone vodi v drugo ligo. ''Verjamem, da bomo kmalu spet začeli zmagovati. Ne obremenjujemo se s tem, kakšno je trenutno stanje na lestvici. Gremo od tekme do tekme. Upam, da bomo na naslednji tekmi, ko doma gostimo Aluminij, le zmagali in prekinili post. Imamo kakovostno ekipo, ki pa je zelo mlada, zato nihanja v formi niso presenečenje,'' nam je ob začetku pogovora povedal Dejan Žigon. ''Stanje v klubu je slabo, a zdaj je najbolj pomembno, da vsi stopimo skupaj. V klubu nam igralcem in trenerju stojijo ob strani. To je najbolj pomembno. Moramo biti 'klapa'. Le na tak način se lahko nadejamo zmag,'' pravi 23-letni ofenzivni vezist in dodaja: ''Na srečo so nam zdaj v klubu izplačali zaostale obveznosti. Veseli smo, da je tako. Kaj bo v prihodnosti, pa ne vemo.'' Jasno pa je, da so plače, ki jih prejemajo v Novi Gorici, minimalne. Od denarja, ki ga dobijo nogometaši Gorice, se ne da prav dobro živeti. ''Težko je, ni ravno rožnato. Zaslužiti se ne da prav veliko. Tako je v več ali manj skoraj vseh slovenskih klubih. Je pa Gorica dobra odskočna deska za naprej. Če igraš dobro in napreduješ, se lahko nadejaš, da boš odšel na bolje,'' pravi ''produkt'' goriške nogometne šole, ki je med člani redno začel igrati v minuli sezoni, pred tem pa bil posojen v Belo krajino. ''Sam sem iz Nove Gorice in živim pri starših, tako da mi je lažje,'' dodaja nogometaš, ki je v tej sezoni prikazal izjemno učinkovitost. Predvsem na uvodu sezone.

Strelski post traja štiri tekme

V prvem krogu je zabil en gol, v drugem kar tri. Po 13 tekmah jih je zbral sedem in je skupaj z Robertom Kurežem iz Aluminija najboljši strelec lige. ''V tej sezoni mi je steklo. Odprlo se mi je in zadel sem res veliko golov. Vse je prišlo s trdim delom in trudom. Pred tem ni bilo lahko. Kar nekaj časa sem čakal, da sem dobil priložnost in se ustalil. Upam, da bom v tem ritmu nadaljeval in ekipi pomagal, da bomo dosegali dobre rezultate,'' si je zaželel Žigon. Njegovi zadetki so za Gorico, kot kaže, še kako pomembni. V zadnjih štirih krogih ni zadel, Novogoričani so v tem času nasprotnikovo mrežo zatresli le enkrat in osvojili vsega točko. ''Imeli smo priložnosti, tudi sam sem jih imel, a žoga preprosto ni hotela v gol. Upam, da se nam bo na naslednjih tekmah odprlo,'' upa novogoriški nogometaš, ki se z morebitno strelsko formo ob koncu sezone ne obremenjuje preveč. ''Seveda bi bil vesel, če bi bil na vrhu čim dlje, a najbolj si želim, da bi ekipa zmagovala. Če bo, bodo zadetki prišli sami od sebe,'' je neobremenjen. Preveč se ne ubada niti z morebitnim prestopom na bolje. Menedžerja nima, odločil se je, da bo o selitvi v primeru ponudb razmišljal šele, ko bo čas za to. V času prestopnega roka. Naslednji se začne s prvim januarjem prihodnje leto. ''Bilo je nekaj klicev, a vse skupaj prepuščam drugim. Osredotočam se le na tekme, ki so pred mano. Ko bo prišlo kaj konkretnega, pa se bomo v klubu usedli in pogovorili. Trenutno pa sem neobremenjen,'' je mirno zaključil Žigon.

Ne spreglejte