Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 10. 2008,
22.02

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 17. 10. 2008, 22.02

8 let, 5 mesecev

Nafta praznih rok tudi iz Celja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Celjani so v 13. krogu PrveLige Telekom Slovenije na Areni Petrol premagali Nafto z 2:1. Lendavčani tako še naprej v gosteh ne najdejo prave forme.

Izbranci Slaviše Stojanovića nadaljujejo uspešen niz, saj so še tretjič zapored zmagali. Tokrat je bila njihova žrtev kar ekipa, ki na prvenstveni lestvici v hrbet gleda le vodilni Maribor. Toda Nafta v tem srečanju ni bila na ravni Celjanov, ki so bili boljši oziroma bolj zbrani predvsem pri zaključku akcij. Celjani so se z novimi tremi točkami vsaj začasno prebili na tretje mesto.

Nafta se ni prišla branit

Celjani so bolje odprli tekmo in že v deveti minuti je Biščan ogrel dlani Naftinega vratarja Luka. A Nafta je z nekaj potezami pokazala, da je prišla po poln izkupiček. Tako je najprej Adilović meril previsoko, Vassiljev je namučil Šeligo s strelom od daleč, nato pa je s posredovanjem na golovi črti veselje Adiloviću preprečil Lovrečič. V 16. minuti pa se je Lovrečič znašel v glavni vlogi. Po podaji Kačičnika z desne strani je namreč povsem neoviran prišel pred vratarja Luka in ga z glavo tudi premagal.

Po golu je Nafta zaigrala bolje, a pravih priložnosti ni bilo ne na eni ne na drugi strani. Na celjski strani velja omeniti poskus Gobca v 35. minuti, ko je iz velike razdalje meril le malce premalo natančno, na lendavski pa je bil najbolj nevaren Lo Duca, ko je v 32. minut z 20 metrov meril previsoko, v 43. minuti pa mu zadetek z odličnim posredovanjem preprečil Šeliga.

Adilović zadel in prejel rdeči karton

V uvodu drugega dela sta ekipi prikazali slabšo, predvsem pa manj razburljivo igro. Prave priložnosti si nogometaši niso pripravili, tako da so gledalci bolj ali manj spremljali gibanje med obema kazenskima prostoroma, zaključnih strelov pa je bilo le za vzorec. V 62. minuti je Biščan vendarle prekinil monotonost na celjski zelenici, ko je brez težav pobegnil zaspani lendavski obrambi in na koncu z diagonalnim strelom matiral še Luka.

Nafta bi lahko znižala že v 64. minuti, a je strel Vassiljeva švignil mimo vrat, Mujakoviću pa je tri minute pozneje zadetek preprečila prečka. V 70. minuti pa je Sacripanti z vsega devetih metrov povsem neoviran zapravil priložnost, ki bi dokončno odločila zmagovalca. Obe ekipi sta si do konca priigrali še nekaj obetavnih - a neuspešnih - akcij, prav ob koncu je Adilović z glavo poskrbel vsaj za častni zadetek gostov. Toda Naftin napadalec tako kot njegov soigralec Caban (82.) nista končala tekme, zaradi grobih prekrškov sta morala predčasno z igrišča.












Ne spreglejte