Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 9. 2008,
22.04

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 20. 9. 2008, 22.04

8 let, 5 mesecev

Mreži Rudarja in Nafte ostali nedotaknjeni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši velenjskega Rudarja in Nafte so se v 9. krogu PrveLige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0. V 32. minuti je bil izključen branilec gostiteljev Aleš Jeseničnik.

Velenjski Rudar je proti Nafti pokazal svojo čvrstost, saj je kljub temu, da je skoraj eno uro igral z igralcem manj, proti po novem tretjeuvrščeni ekipi prvenstva iztržil točko.

Nafta je sicer imela terensko premoč, si priigral kar nekaj lepih priložnosti, a na koncu so lahko tudi gosti zadovoljni z remijem, saj so gostitelji med drugim zastreljali enajstmetrovko.

Zapravljena 11-metrovka

Prvi polčas v Velenju je uvodoma postregel s kar všečno predstavo in nekaj lepimi priložnostmi, ki pa so ostale neizkoriščene. Že v četrti minuti se je na primer Lo Duca sam znašel pred velenjskim vratarjem Jahićem in ga skušal ukaniti z "lobom". Toda to je storil slabo, tako da je žoga končala visoko prek gola. Na drugi strani se je sam pred vratarjem Lukom znašel Zajc, toda v tem dvoboju je bil uspešnejši Naftin čuvaj mreže.

V deveti minuti pa so imeli gostitelji izjemno priložnost za vodstvo. Ošlaj je v svojem kazenskem prostoru zrušil Mujanovića, strel z bele točke pa je Luk Alemu Mujakoviću obranil. Isti igralec je imel priložnost za vodstvo tudi v 25. minuti, a je takrat z glavo meril le malo mimo desne vratnice lendavskih vrat.

Soigralcem je delo v 32. minuti otežil Jeseničnik, saj je zaradi grobega prekrška dobil rdeč karton in moral predčasno z igrišča. Prvi, ki bi lahko izkoristil številčno premoč, je bil Čeh v 38. minuti, ko je s 25 metrov meril pol metra previsoko.

Prečka Adilovića

Velenjski Rudar se je v nadaljevanju osredotočil bolj na branjenje točke, svoje priložnosti iskal v redkih protinapadih in prekinitvah, Nafti pa prepustil terensko pobudo. Ta je Lendavčane kmalu nagradila z novo priložnostjo. Čeh je močno sprožil z 18 metrov, izkazal pa se je Jahić, ki je sicer pri visokih podajah večkrat "zaplaval" v prazno. V 50. minuti ga je rešila prečka, ki jo je zatresel Naftin rezervist Adilović, v 71. pa še vratnica po neugodni podaji s prostega strela.

Kljub pobudi pa Nafti s preveč enoličnimi akcijami nikakor ni uspelo zatresti mreže. V 75. minuti je s prostega strela spet poskusil Vassiljev, a je bil Jahić zbran in je žogo odbil v kot.

Trenerju domačinov Marijanu Pušniku je z menjavami uspelo zadržati toliko moči in svežine, da Naftina številčna premoč ni povsem izčrpala domače deseterice, v 88. minuti pa bi prav rezervist Tolimir lahko celo tekmo odločil v Rudarjevo korist, a je po kotu z glavo meril le nekaj centimetrov previsoko.


Fotoutrinki s tekme:








Ne spreglejte