Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
10. 12. 2015,
12.46

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Jose Mourinho Iker Casillas Chelsea Porto Real Madrid

Četrtek, 10. 12. 2015, 12.46

8 let, 1 mesec

Mourinho si je privoščil poraženca Casillasa

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Rezultati Chelseaja so Joseju Mourinhu v angleškem prvenstvu ušli izpod nadzora. Preživlja najtežjo rezultatsko krizo, odkar je trener vrhunskih klubov, v Evropi pa mu gre veliko bolje.

Portugalski strokovnjak, ob katerem ni nikoli dolgčas, bi bil še boljše volje, če bi se v osmino finala lige prvakov uvrstila tako Chelsea kot Porto. Oba kluba ima globoko v svojem srcu. Z Londončani je večkrat stopil na angleški prestol, s portugalskim velikanom je postal celo evropski prvak. Na njegovo žalost je bila v sredo zvečer na londonskem spopadu zaradi dobrih rezultatov kijevskega Dinama na voljo le ena vozovnica za osmino finala.

Prislužili so si jo modri, ki so portugalskega velikana na Stamford Bridgeu ugnali z 2:0. S tem so si med stresnim obdobjem, ko parajo živce navijačem s spodrsljaji v domačem prvenstvu, kupili vsaj nekaj miru in dokazali, da kot angleški prvaki še niso pozabili igrati vrhunskega nogometa.

Navijače modrih je v sredo najprej v dobro voljo spravil branilec Porta Marcano Sierra, ki je nesrečno premagal lastnega vratarja, v drugem polčasu pa je drugi žebelj v krsto Porta zabil Willian.

"Zdaj lahko osvoji edino lovoriko, ki mu še manjka"

Mourinho si je po zmagi nad Portom privoščil legendarnega španskega vratarja Ikerja Casillasa, ki brani za portugalskega predstavnika. Dolgoletni kapetan madridskega Reala in rekorder po številu nastopov v ligi prvakov je pred leti v Madridu tesno sodeloval z Mourinhom, ki mu ni preveč zaupal. Posredno ga je obtožil, da je ravno on tisti, ki javnosti servira pikantne podrobnosti iz slačilnice belih baletnikov.

Usoda je hotela, da sta se v tej sezoni tekmeca. Oba sta zapustila Madrid, Mourinho se je odpravil v London, Casillas pa v Porto, kjer je doživel neprijetno izkušnjo, saj je prvič v bogati klubski karieri s klubom izpadel že v skupinskem delu lige prvakov. Ko je branil za Real, se od največjega tekmovanja ni nikoli poslovil tako hitro. "Zdaj lahko osvoji edino lovoriko, ki mu še manjka. To je evropska liga," si je velikega španskega vratarja po zmagi v Londonu privoščil odrezavi 52-letni Portugalec. V pogovoru za špansko televizijko MEGA je dodal, da s Casillasom nima nobenih težav.

Vsi bi najraje Zenit in Chelsea

Chelsea ostaja v boju za evropski naslov, Porto pa bo kot tretjeuvrščeni klub v skupini nadaljeval evropsko pot v ligi Europa. Tekmeca v 1/16 finala bo izvedel v ponedeljek.

Londončani so v skupini osvojili prvo mesto, tako da bodo na povratni tekmi osmine finala računali na pomoč domačega občinstva. Njihovi morebitni tekmeci v osmini finala so Benfica, Gent, Juventus, PSG, PSV in Roma. Mourinho ne verjame, da bi lahko Chelsea s takšno formo, kot ga spremlja v tej sezoni, spadal v skupino kandidatov za evropski naslov.

"Vsak drugouvrščeni klub želi v osmini finala igrati z Zenitom ali pa nami," je podkrepil svojo misel in poudaril, da si nihče ne želi obračuna osmine finala z Barcelono, Atleticom, Bayernom in Realom, pri katerem je sodeloval s Casillasom, a tudi neuspešno naskakoval pot do evropske lovorike.

Ne spreglejte