Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
30. 12. 2011,
12.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Milivoje Novakovič

Petek, 30. 12. 2011, 12.08

8 let

Milivoje Novakovič: je z reprezentanco že opravil?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V prvi polovici leta 2011 je v dresu Kölna blestel, v drugi je imel težave s poškodbami. Morda je odigral zadnjo tekmo v dresu izbrane vrste, katere najboljši strelec zadnjega obdobja je bil.

Čeprav se na prvi pogled leto 2011 zanj zdi slabo, temu še zdaleč ni tako. V minuli sezoni je v dresu Kölna, v katerem je že pet let in pol, pogodbeno pa je z njim vezan do konca junija 2014, blestel. V drugi polovici minule sezone je namreč na 16 prvenstvenih tekmah zabil kar 12 golov, dodal pa še tri podaje. Blestel je predvsem aprila, ko se je kar petkrat vpisal med strelce. V veliki meri je pripomogel, da so se ''kozlički'' obdržali v elitni nemški ligi. V minuli sezoni so prvenstvo končali na desetem mestu. V tej sezoni so na zimski odmor odšli prav tako na desetem mestu, od pokala pa so se že poslovili. Izpadli so v drugem krogu, v tem tekmovanju pa se je Milivoje Novaković v eni tekmi med strelce vpisal dvakrat. V prvenstvu je zbral le sedem nastopov v sezoni 2011/12, zabil pa dva gola. Tekma, ki si jo bo najbolj zapomnil, je prvenstvena proti Bayerju, ko je pri zmagi s 4:1 v Leverkusnu zabil gol in prispeval kar tri podaje. Od oktobra naprej ni več igral, saj je imel težave s poškodbo, zato je njegova statistika skromna.

V reprezentanci je zbral v iztekajočem se letu sedem nastopov, na vseh tekmah je igral od prve minute. Edini gol je dosegel v prvi tekmi Slovenije v letu 2011, pri zmagi v prijateljski tekmi nad Albanijo v Tirani z 2:1. Poškodba je poskrbela, da od tekme kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2012 proti Italiji v Firencah (0:1) ni igral več. Tako ga ob debiju novega selektorja Slaviše Stojanovića po sili razmer ni bilo v kadru Slovenije, a vprašanje je, če bi bil, tudi če bi bil zdrav. Zaradi poškodbe je bilo vprašanje o nadaljevanju njegove reprezentančne kariere prestavljeno na poznejši termin. Nihče ne ve, ali bo v izbrani vrsti, v kateri je zbral 54 nastopov in zabil 19 golov, še nastopal. Njegova zaveznika Robert Koren in Aleksander Radosavljević verjetno ne bosta več, kmalu bomo ugotovili, kakšni so načrti 32-letnega Ljubljančana. Jasno je, da ni več prvi napadalec reprezentance, primat je prevzel mladi Tim Matavž. Kakovost Novakovića ni sporna, reprezentanci bi še utegnil biti v pomoč, a vprašanje je, ali bo pripravljen sprejeti nova pravila igre. Vprašljivi so seveda tudi odnosi znotraj ekipe in zanimivo bo videti, kako se bo zgodba razpletla. Nekako se zdi bližje scenarij, po katerem je nekoč zelo priljubljeni Novagol že zaključil z reprezentanco, a lahko se zgodi tudi drugače. Zagotovo ne bi bilo slabo, če bi se.

Ne spreglejte