Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
1. 3. 2016,
21.35

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Darko Milanič Saša Gajser

Torek, 1. 3. 2016, 21.35

7 let, 12 mesecev

Milanič (še) ni prevzel Maribora, Novaković že trese (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nogometaši Maribora čakajo na trenerja. V torek jih je na treningu in srečanju z ekipo B vodil Saša Gajser. Vijolice so zmagale s 6:0, med strelce pa se je prvič vpisal Milivoje Novaković.

Vodstvo mariborskega kluba ne skriva želje, da bi izpraznjeno mesto prvega trenerja prevzel Darko Milanič, ki je vijolice v obdobju med letoma 2008 in 2013 popeljal do devetih lovorik. Izoljan v torek še ni sklenil uradnega dogovora z branilci državnega naslova.

Ekipo, ki se pripravlja na sobotni večni derbi z vodilno Olimpijo, je vodil Saša Gajser. V času, ko še ni potrjen naslednik Krunoslava Jurčića, je prevzel vlogo začasnega trenerja in pozdravil visoko zmago izbrancev na pripravljalnem srečanju z mariborsko ekipo B. Trinajstkratni slovenski prvaki so premagali tretjeligaša s 6:0, srečanje pa je v družbi Zlatka Zahovića in Mirana Pavlina spremljal tudi Milanič.

Novaković potreboval le deset minut

Dvakrat se je med strelce vpisal Amir Dervišević, po enkrat pa Damjan Bohar, Dare Vršič, kapetan in klubski strelski rekorder Marcos Tavares ter zadnji zimski novinec Milivoje Novaković. Izkušeni Ljubljančan je tako dosegel prvi zadetek v vijoličnem dresu, za prvenec pa je na strelskem festivalu potreboval vsega deset minut. Odigral je uvodni polčas in pomagal Mariboru do visoke zmage, ki je igralcem po bolečem porazu s Celjem vsaj malce dvignila načeto samozavest.

Začasni strateg Maribora je na torkovem srečanju spočil prvega vratarja Jasmina Handanovića ter brazilskega branilca Rodriga Defendija, počivali pa so tudi štirje igralce, ki so trenutno na seznamu poškodovanih. Med njimi so kar trije zimski novinci (Ahmedi, Palčič in Rahmanović) ter Afričan Welle Ndiaye, ki opravljajo terapije oziroma vadbo po samostojnem programu.

Od prve minute so zaigrali Cotman, Hodžić, Šme, Flis (mladinec Žan Flis, ki je zapolnil vrzel v obrambni vrsti), Viler, Dervišević, Janković, Sallalich, Bohar, Mendy in Novaković. V drugem polčasu so barve Maribora branili Irgolič, Mertelj, Šme, Šuler, Janža, Filipović, Kabha, Vršič, Bajde, Ibraimi in Tavares. Edini igralec, ki je odigral vso tekmo, je bil nekdanji branilec Kopra Denis Šme.

Ne spreglejte