Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 8. 2009,
12.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 5. 8. 2009, 12.42

8 let

Milanič: Pomagati in teči, to je pot do uspeha

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ob 20.15 se bo za mariborske nogometaše začel najpomembnejši obračun v zadnjih letih. Slovenski prvaki se bodo v nabito polnem Ljudskem vrtu prvič po letu 2000 skušali uvrstiti na prag lige prvakov.

Minulo sredo so se Vijolice z zmago v 3:2 Zürichu na prvi tekmi tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov močno približale uvrstitvi v zadnji krog, torej zadnji stopnički pred vstopom v najpomembnejše nogometno evropsko klubsko tekmovanje (letos se prvič v zgodovini lige prvakov igrajo štirje krogi kvalifikacij, doslej so se trije, op. p.). Kljub zmagi v največjem švicarskem mestu Darko Milanič drevi pričakuje, da bodo njegovi varovanci tudi nocoj skušali ogroziti vrata nasprotnikov: "Že pred prvo tekmo smo želeli biti agresivni, z namenom, da bi skušali čim večkrat ogroziti njihova vrata. Tokrat bo igrišče razmočeno, obramba bi lahko v želji po igri naredila kakšno napako, zato bomo zahtevali ustrezno agresivnost, da znova ogrozimo njihova vrata. V fazi branjenja si ne smemo dovoliti, da ne bi delovali kot celota. Veliko si pomagati med seboj in ogromno teči, to je edina pot do uspeha. Določene priložnosti bomo nedvomno dobili, imamo dovolj kvalitete, da ogrozimo njihova vrata."

Po besedah Milaniča za spletno stran mariborskega kluba je vzdušje v ekipi spodbudno, začetna enajsterica pa bo znana šele tik pred začetkom tekme: "Po dveh zaporednih zmagah so fantje v dobrem stanju. Opazno je, da čutijo pomembnost tekme. To je spodbuda, pri začetni enajsterici pa bo ostala še kakšna dilema do začetka tekme." Mariborčani so v zadnjem tednu poleg sredine zmage nad Zürichom ugnali še Nafto v tretjem krogu elitne slovenske nogometne lige. V današnji spektakel bodo vstopili s skoraj neokrnjeno zasedbo, v kateri bosta zagotovo manjkala le Aleš Mejač in Janez Aljančič.

Ne spreglejte