Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
17. 10. 2016,
19.45

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

izbor z družabnih omrežij Lionel Messi Lionel Messi

Ponedeljek, 17. 10. 2016, 19.45

6 let, 7 mesecev

Izbor z družabnih omrežij

Messi pred rekordom bruhal na rezervni klopi #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Po reprezentančni pavzi so spet zaživela največja klubska tekmovanja. Videli smo marsikaj, kaj vse, pa si poglejte kar sami.

Popihali na dušo svojemu heroju

Navijači Juventusa so z zapisom, ki so ga razprli na eni izmed tribun torinskega štadiona, pokazali, da ima skoraj nesmrtni 38-letni vratar Gianluigi Buffon posebno mesto v njihovih srcih. Čeprav legendarni italijanski vratar  v tej sezoni kaže, da je tudi on iz mesa in krvi, saj je naredil že nekaj napak, navijači trdijo, da je zanje Buffon boljši kot Superman. "Tudi Superman je včasih le Clark Kent, Gigi, ti si superheroj vsak dan."

Nogometaš je čakal 20 minut, da bi se slikal z Ronaldom

Mladi nogometaš Chelseaja Charly Musonda, ki kot posojen nogometaš igra pri Betisu, je po tekmi španskega prvenstva Betisa in Reala po tekmi, ki jo je beli balet dobil s kar 6:1, čakal 20 minut, da je mimo njega prišel zvezdnik Reala Cristiano Ronaldo. Vse z razlogom, da s Portugalcem poklepeta in se z njim slika. V roki je držal tudi dres Chelseaja, kar zagotovo ne bo všeč navijačem Betisa.

Kapo dol

Legendarni avstralski nogometaš Tim Cahill, ki je navduševal v Angliji, v zadnjih letih pa na Kitajskem, je le dočakal svoj prvi nastop v avstralskem prvenstvu in lepšega začetka si ni mogel želeti. Na mestnem obračunu med Melbournu Cityjem in Melbourne Victory je s 40 metrov zabil izjemen zadetek.

Conte ima še vedno magični dotik

Antonio Conte, trener Chelseaja, je na tekmi angleškega prvenstva proti Leicester Cityju, pokazal, da je še vedno mojster nogometne žoge. Način, kako je zaustavil nenatančno podajo v lakastih čevljih, je naravnost fascinanten.


Suspendiran zaradi udarca soigralca

Brazilskega nogometaša Andersona, ki ga sloviti sir Alex Ferugoson v Man Utd pripeljal kot čudežnega dečka, so pri Internacionalu suspendirali, ker je na treningu po boksarsko obračunal s soigralcem Williamom. Na desni kroše, ki ga je sprožil Anderson, bi bil ponosen tudi Vladimir Kličko.

Ima prave lase?

Zanimiv obračun angleške premier league med Manchester Cityjem in Everton se je končal z remijem 1:1, fotografi pa so med tekmo ujeli zanimivo sliko, na kateri sta oba stratega Pep Guardiola in Ronald Koeman. Katalonec "preverja", če ima Nizozemec mogoče lasuljo.

Navdihujoča zgodba

Francoski nogometaš Patrice Evra je na družbenih omrežjih dežurni šaljivec, tokrat pa je na svojem Instagramu objavil pogovor z dekletom, ki je uspešno prebolela raka. Ta se mu je javila in zaupala, da je zmagala v boju z zahrbtno boleznijo.

''Spomnim se tega dne, kot bi bil včeraj. Tik preden ste prišli s soigralci, sem imela transfuzijo krvi in bilo je tik pred božičem. Po petih letih hudega boja in številnih operacijah sem prebolela to zahrbtno bolezen. Lasje so mi zrasli in živim povsem običajno življenje. Ne morem verjeti, da imaš pri sebi še vedno to fotografijo. Dobila sem solzne oči, hvala za to objavo, zelo mi je polepšala dan,'' je zapisala Alice, še bolj vesel pa je bil po sporočilu tudi Evra.

''Se pomnite slike z dekletom, ki je imela raka? No, sporočila mi je, da je hudem boju s to zahrbtno boleznijo zdaj povsem zdrava. Ponosen sem nanjo, tako bojevit duh bi moral biti v vseh nas,'' je zapisal izkušeni 35-letni branilec Juventusa.

Zato mu pravijo irski Messi

Wes Hoolahan, ki ga kličejo tudi irski Messi ali Wessi, je v angleški drugi ligi za Norwich dosegel izjemno lep zadetek. Izkušeni irski reprezentant se je s prvim dotikom žoge najprej znebil enega branilca, nato pa še drugega skupaj z vratarjem ter žogo poslal v prazno mrežo.

Auč, to pa je bolelo

Brazilski nogometaš David Luiz, ki se je pred sezono iz Francije vrnil na Otok, je na tekmi proti prvakom iz Leicestra skrbel, da navijačem na Stamford Bridgeu ni bilo dolgčas. Začel je dobro, s projektilom s prostega strela je skoraj podrl vrata lisic, v nadaljevanju tekme pa je po zgrešenih škarjicah padel na glavo. Kmalu pa bi po nesrečnem posredovanju zabil še avtogol. Na srečo na koncu ni storil škode niti Londončanom, ki so na koncu zmagali s 3:0, niti sebi. Glava je ostala cela.

Argentinec postavil nov mejnik

Za konec omenimo še pravega Lionela Messija, ki so ga navijači Barcelona tako nestrpno čakali. Argentinec je okreval po poškodbi, a ga trener Barcelone Luis Enrigue na prvenstveni tekmi proti Deportivu ni poslal takoj v ogenj. Je pa dobil priložnost v drugem polčasu in se le po treh minutah igranja vpisal med strelce. S tem je postal tudi najboljši strelec španske lige na domačih tekmah. Argentinec je dosegel že 180 zadetkov in je tako za enega boljši kot legendarni Telmo Zarra. Cristiano Ronaldo jih je na Santiagu Bernabeu do zdaj dosegel 150.

Omenimo še, da je bilo Messiju na klopi za rezervne igralce tudi slabo. Njegovo slabo počutje so posnele tudi kamere, ki kažejo, kako se je argentinskemu napadalcu dvigovalo. A očitno ni bilo nič resnega. Argentinski zvezdnika so že v preteklosti večkrat med tekmo zalotili pri bruhanju.

Ne spreglejte