Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
1. 3. 2015,
9.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 1. 3. 2015, 9.03

8 let

Matjaž Kek je opozarjal zaman

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Rijeke v soboto niso izkoristili prednosti domačega igrišča in so s Slaven Belupom le remizirali. Trener Matjaž Kek ni bil zadovoljen, točko je z evrogolom priboril nekdanji up Reala Alex.

''Ne smemo se igrati z ognjem. Vsi so motivirani, ko prideta Dinamo in Hajduk. Ko pa pride resna ekipa, kot je Slaven Belupo, se do nje vedemo podcenjevalno,'' je pred dvobojem z moštvom iz Koprivnice, ki ga vodi nekdanji strateg Maribora Ante Čačić, nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek opozarjal na tekmeca z manj zvenečim imenom od Dinama in Hajduka. Mariborčan je poudaril, da je Slaven Belupo že na prejšnjem gostovanju v Splitu pokazal svojo kakovost in je vmes še okrepil svoje vrste, a opozorila očitno niso zalegla. Dvoboj med Rijeko in Slavenom se je končal brez zmagovalca (1:1).

Nekdanji španski up poskrbel za domačo točko

Njegovi izbranci, ki so se se dvoboja s Slavenom lotili z oslabljenim napadom, saj je zaradi poškodbe manjkal prvi napadalec Belim Balaj. Albanski reprezentant bo odsoten vsaj še deset dni, tako da so za Keka nastopili manj prijetni časi, saj ne bo mogel računati na osrednjega napadalca, ki je na zadnjih štirih srečanjih dosegel tri zadetke.

Priložnost je v konici napada prejel bolgarski novinec Ventsislav Hristov, a je bil neučinkovit. Edini zadetek za gostitelje, ki so bili boljši in na vrata gostov ustrelili kar 34-krat, je v 33. minuti z izvrstnim strelom z razdalje dosegel španski legionar Alex. Nekdanji mladi španski reprezentant in veliki up madridskega Reala je bil pred leti najboljši nogometaš EP do 19 let, nato pa je mlajši brat branilca belih baletnikov Nacha izgubil stik z najboljšimi in se preselil k Espanyolu. Pozimi se je preselil na Reko in mojstrsko dosegel prvenec za Kekovo zasedbo ter poskrbel za domačo točko.

Kek se bo iz tega nekaj naučil

''To je tekma, iz katere se moramo nekaj naučiti. Sam se bom tega držal. Ko streljaš tako velikokrat na vrata, a si ne zagotoviš prednosti, to pomeni, da si bil premalo agresiven v kazenskem prostoru ali pa si pogrešal odločnejšega igralca. Še bomo imeli opravka s takšnimi tekmami,'' je po dvoboju dejal Kek, ki je v začetno enajsterico uvrstil enega rojaka. Miral Samardžić je odigral vso tekmo, Goran Cvijanović pa je ostal brez priložnosti.

Rijeka je s spodrsljajem proti Slavenu povišala zaostanek za vodilnim Dinamom, ki ji je ušel na 11 točk razlike. Modri iz Zagreba so pred skoraj praznim štadionom ugnali Split z 2:0.

Ne spreglejte