Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 3. 2008,
11.47

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 14. 3. 2008, 11.47

8 let, 5 mesecev

Matič: Imamo kvalitetnejšo ekipo, torej …

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Interblocka se bodo v 23. krogu PrveLige Telekom Slovenije podali na težko gostovanje k tretjeuvrščenemu Kopru. Pred srečanjem je za Sportal spregovoril Darijan Matič.

Spomladanski del sezone se je za nogometaše ljubljanskega prvoligaša pričel takorekoč sanjsko. Zmagi na Ptuju je sledila še ena, in sicer na domačem teritoriju proti štirikratnim državnim prvakom, kar je Ljubljančane zavihtelo na, v tem trenutku, nepričakovano drugo mesto.

"Nismo pričakovali, da bomo že po dveh spomladanskih krogih na drugem mestu. Vzdušje po vsem tem je dobro, saj smo nanizali šest točk, dosegli smo pet golov, prejeli pa nobenega. Vse to je lepa vzpodbuda in motivacija za naprej," je odličen položaj na lestvici za Sportal uvodoma pokomentiral Darijan Matič, ki je proti HiT Gorici dosegel pravi evrogol. Občutki so bržkone prelepi … "Tega zadetka sem neizmerno vesel, še posebej, ker je bil tako lep. Upam, da bom v tem slogu nadaljeval še naprej. Sicer pa, dokler zmagujemo, je vse dobro."

Katera ekipa bo imela 35+?

"Kockarji" bodo odlično formo, vsaj po rezultatu sodeč, skušali potrditi že v soboto, ko se odpravljajo na težko gostovanje na Bonifiko, kjer jih bo pričakala četa Vlada Badžima. Slednja je, sodeč po visokem porazu v Ajdovščini, bržkone ranjena, kar pa ne pomeni, da bodo Ljubljančani zahtevno nalogo opravili z lahkoto."Koprčani so nazadnje visoko izgubili, zato bodo nedvomno želeli tokrat popraviti slab vtis in zmagati, saj imajo navsezadnje isto število točk kot mi. Kljub vsemu gremo po vse tri točke. Zavedam se, da bo težko, a ker imamo kvalitetnejšo ekipo, lahko zmagamo, " je od optimizma kipel 24-letni nogometaš, ki je na visok poraz Koprčanov proti Primorju pripomnil: "To lahko na njih vpliva pozitivno, lahko tudi negativno. Gre namreč za dvorezen meč."

Vnovič remi ali …?

Ekipi, ki se bosta pomerili tudi v polfinalu pokalnega tekmovanja Hervis, sta se v tej sezoni udarili že dvakrat, srečanje pa se je obakrat po koncu sodnikovega piska končalo z delitvijo točk. Potem ko sta v 5. krogu v polno zadela Aleksander Rajčevič in Eric Akoto, so za remi v 14. krogu v Spodnji Šiški poskrbeli z dvema zadetkoma Alen Čoralič za domačine, sicer nogometaš, ki je odšel na polletno posodo k Domžalčanom, in mladi slovenski reprezentant Rajčevič ter nekdanji nogometaš Kopra, sicer član Maribora, Dalibor Volaš za Koprčane. Bo ljubljanska zasedba v tretje vendarle uspešnejša in se bo v slovensko prestolnico vrnila s polnim izkupičkom? "Napočil je čas, da jih v letošnji sezoni vendarle premagamo in hkrati s tem potrdimo svojo dobro formo," je bil odločen član slovenske izbrane vrste, ki je častni dres oblekel enkrat, na spisku pa se je, sicer proti Danski, znašel tudi pri selektorju Matjažu Keku.

Pri "kanarčkih" Jukan, pri Interblocku Pregelj

In v katerem igralcu Badžimove čete nekdanji igralec Factorja, kranjskega Triglava, Kopra, Olimpije, Domžal, ruskega Šinika in Spartaka iz Nalčika vidi največjo nevarnost? Morda v Amerju Jukanu, po vsej verjetnosti po koncu sezone novemu članu ljubljanske ekipe? "Res je, da izstopa Jukan, saj se več ali manj vse vrti okrog njega."

In kdo je glavno orožje edinega ljubljanskega prvoligaša? "V dveh krogih je bilo v naši ekipi toliko različnih strelcev, da je težko koga izrecno izpostaviti. Morda bi omenil Preglja, ki se tako vrača v Koper," je pogovor zaključil ljubljanski vezist, ki se tako vključno z Martinom Pregljem in Erikom Salkičem vrača na Obalo.

Povratek Grabusa, Zavrla in Rakoviča

V ekipo Dragana Skočića se po poškodbi vračata kapetan Ermin Rakovič, ki je zaradi zlomljenega prsta izpustil drugi del priprav, o tem, ali ga bo Skočić v ogenj poslal od prve minute, še ni znano, in Suvad Grabus. Prav tako bo 39- letnemu hrvaškemu strokovnjaku vnovič na razpolago Janez Zavrl, ki si je srečanje proti HiT Gorici zaradi prejetega rdečega kartona proti Dravi ogledal s tribune.

Skočić pa ne bo mogel računati na porumenelega Roka Elsnerja in Krunoslava Rendulića, ki mu je izključitev proti Ptujčanom prižgala rdečo luč za tri srečanja. Na spisku poškodovanih se po povratku že zgoraj imenovanih tokrat nahajajo "zgolj" Aleksandar Rodić, Igor Lazič in Rok Marinič.

Ne spreglejte