Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 4. 2008,
18.39

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 12. 4. 2008, 18.39

8 let, 5 mesecev

Mariborčanom šest točk v treh dneh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Maribora so v 28. krogu Prve Lige Telekom Slovenije na Ptuju premagali Dravo z 1:0 (0:0).

Mariborčanom je vloga gostiteljev na Ptuju očitno ugajala, saj so predvsem po zaslugi boljše igre v drugem polčasu strli sicer običajnega domačina na ptujskem mestnem stadionu Dravo. Vijoličasti so tako vknjižili drugo zaporedno zmago in imajo na petem mestu 41 točk, Ptujčani pa so zabeležili drugi zaporedni poraz in z 32 točkami ostajajo na osmem mestu.

Pavlovič v nadaljevanju

Gledalci, ki so se na Ptuju zbrali v lepem številu, v prve pol ure niso imeli veliko razlogov za zadovoljstvo, saj sta ekipi vremenu primerno prikazali bore malo lepih akcij. V sicer enakovrednem boju so bili konkretnejši Ptujčani, ki so prvo priložnost zapravili v četrti minuti, ko je z roba kazenskega prostora slabo streljal Prejac. Enega lepših strelov v prvem polčasu pa je sprožil Bošnjak v 19. minuti, ko je meril za las previsoko.

Že v 22. minuti je trener tokratnih gostiteljev Branko Horjak zamenjal bržkone nekoliko poškodovanega branilca Šarabo z ofenzivnejšim Pavlovičem. Prav slednji je imel v 30. minuti najlepšo priložnost za Maribor, ko je preigraval v kazenskem prostoru Drave, se znašel že povsem sam pred Murkom, a napravil eno potezo preveč, tako da so ga ptujski branilci pravočasno ustavili. Že v naslednjem protinapadu pa so vnovič zapretili gosti na svojem stadionu, ko je pred Murka sam prišel Grižonič, a žogo na koncu poslal tik nad prečko.

Prvenec Volaša v vijoličastem dresu

V drugem polčasu pa so prvi zapretili Mariborčani, ki so prevzeli niti igre v svoje noge. V 50. minuti je Pavlovič podal iz kota, Tavares je z glavo natančno meril, a je Murko žogo odbil z golove črte. Horjak je v 52. minuti še malce začinil postavitev svoje ekipe, ko je vezista Školnika zamenjal napadalec Volaš. Menjava se mu je hitro obrestovala, saj je v 58. minuti prav nekdanji strelec Kopra ukanil Murka. Pavlovič je izvedel kot z desne strani, Volaš pa se je lepo prebil pred svojega čuvaja in z glavo zadel za 1:0.

V 67. minuti je najboljši igralec tekme Pavlovič z več kot 30 metrov nevarno izvedel prosti strel, a je ptujski vratar uspešno posredoval. Drava je do konca tekme skušala izvleči vsaj točko, a več kot le nekaj obetavnih akcij (v 80. minuti je strel Grbca z glavo Pridigar obranil) ji ni uspelo doseči. Kaj lahko pa bi vijoličasti še povišali svoje vodstvo, vendar Volaš v 86. minuti, ko se je sam znašel pred Murkom, ni bil tako zbran kot v 58. minuti.

Fotoutrinki s tekme:



Ne spreglejte