Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
24. 9. 2012,
17.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nejc Mevlja NK Maribor NK Maribor

Ponedeljek, 24. 9. 2012, 17.20

8 let

Maribor izkoristil priložnost: podpisal Nejc Mevlja

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Mariboru so, vsaj za širšo nogometno javnost nekoliko presenetljivo predstavili novo okrepitev. Pogodbo je podpisal dosedanji branilec Gorice Nejc Mevlja.

V poletnem prestopnem roku je od okrepitev, če ne upoštevamo tistih, ki so se vrnili s posoj v drugih klubih, prišel le srbski napadalec Nikola Komazec, ki pa se za zdaj ni najbolje izkazal. Očitno bodo Zlatko Zahović in sodelavci bolj intenzivno kadrovali v zimskem prestopnem roku ali pa celo pozneje, kljub temu pa je v Ljudski vrt prišla še ena okrepitev. Pogodbo do leta 2015 je sklenil 22-letni Nejc Mevlja. V Mariboru so izkoristili lepo priložnost, ki se jim je ponudila, ko je ta mladi branilec prekinil pogodbo z Novogoričani in hitro stopili v akcijo.

Eden izmed dveh dvojčkov Mevlja (Miha, sicer vezist, še vedno igra za Gorico) še zdaleč ni neznanka v slovenskem prvoligaškem prostoru. V dresu Gorice je zbral 47 prvenstvenih nastopov in bil v zadnjih dveh sezonah standarden člen obrambe štirikratnih državnih prvakov. Bil je tudi član mlade slovenske izbrane vrste.

Na začetku letošnjega leta je njegov razvoj ustavila hujša poškodba, ki jo je staknil v prometni nesreči, v kateri je bil vpleten. Potem, ko je postalo jasno, da bo njegov povratek dolgotrajen, se je pred kratkim z Novogoričani dogovoril, da sporazumno prekine pogodbo. Ker je njegov menedžer Amir Ružnić, ki je v dobrih odnosih z ljudmi iz Maribora, je bilo jasno, da prav veliko prestop za ovir ni. V Ljudskem vrtu so izkoristili priložnost in v svoje vrste zastonj zvabili obetavnega, a vseeno dovolj izkušenega branilca, ki utegne biti lepa naložba za prihodnost.

Mevlja sicer še nekaj časa ne bo nastopil v vijoličastem dresu, okreval bo najverjetneje šele nekje do konca leta, kar pomeni, da v prvem delu prvenstva ne bo nastopil.

Ne spreglejte