Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 3. 2008,
17.55

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 29. 3. 2008, 17.55

8 let, 5 mesecev

Maribor izgubil točki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Maribora in Primorja so se v 25. krogu Prve Lige Telekom Slovenije na Ptuju razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

Čeprav mestni stadion na Ptuju ni domače igrišče vijoličastih, si je prvenstveno tekmo s Primorjem ogledalo kar zavidljivo število obiskovalcev, ki so lahko bili z odprto igro obeh moštev kar zadovoljni, a toliko manj s končnim izkupičkom svojih nogometašev.

Mariborčanom se je namreč že nasmihala nova prvenstvena zmaga, a so gostje iz Ajdovščine boljšo igro v končnici nadgradili z zadetkom Krefta v 85. minuti. Sicer pa so domačini do vodstva prišli že v 17. minuti in to iz prve resnejše akcije. Za veselje vijoličastih je poskrbel Mezga, ki je s strelom s kakšnih 17 metrov našel pot žogi skozi tekmečevo obrambo, pri čemer je bil tudi ajdovski vratar nemočen.

Akcije so si nato sledile na obeh straneh, še najlepša v prvem polčasu je bila v 23. minuti na strani Primorja. Mariborčane bi namreč lahko napaka Pridigarja, ko je izpustil žogo, drago stala. Vendar Bunderla, ki bo po sezoni oblekel prav mariborski dres, tega ni znal kaznovati, saj je žogo poslal čez gol.

V 59. minuti so Mariborčani še drugič zatresli mrežo, toda strelec Volaš je bil po podaji Popovića v prepovedanem položaju. Proti koncu tekme je bila žoga čedalje več v nogah tekmecev. Premoč bi Ajdovci lahko izkoristili že v 79. minuti, toda žoga je po Kreftovem poskusu z leve strani zadela zunanji del mreže. Boljšo igro so gostje vendarle kronali v 85. minuti, ko sta na desni strani preigravala Šaranović in Teinović.

Slednji je nato podal žogo tik pred domača vrata, prejšnji "osmoljenec" Kreft pa je tokrat iz neposredne bližine le ugnal nemočnega Pridigarja. Mariborčani so do konca tekme skušali nadoknaditi zamujeno, a drugega zadetka jim ni uspelo doseči. Najlepšo priložnost je imel prav v zadnji minuti Jelić, a je njegov strel z glavo končal tik mimo leve vratnice.

Ne spreglejte