SiolNET. Sportal Nogomet
0,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Maradona spet razburil politično javnost

Maradona podprl Madura in se spravil nad Trumpa

0,04

termometer

Diego Maradona | Diego Armando Maradona je kršil pet členov etičnega kodeksa mehiške nogometne zveze. | Foto: Reuters
Diego Armando Maradona je kršil pet členov etičnega kodeksa mehiške nogometne zveze. Foto: Reuters

Mehiška nogometna zveza je sporočila, da bo natančno preučila izjave legendarnega argentinskega nogometaša Diega Maradone, zdaj trenerja mehiškega drugoligaša Doradosa, ki naj bi kršil etični kodeks, ko je po eni izmed tekem podprl kontroverznega venezuelskega predsednika Nicolasa Madura.

"Zmago posvečam Nicolasu Maduru in Venezuelcem, ki trpijo. Jenkiji, ti šerifi sveta, mislijo, da nam lahko, če imajo največjo bombo, ukazujejo. A nam ne," je v nedeljo po zmagi 3:2 nad Tampico Maderom dejal eden od najboljših nogometašev vseh časov.

Diega Armando Maradona sicer prijateljuje z levičarskim predsednikom Nicolasom Madurom, tako kot je prijateljeval tudi z nekdanjim kubanskim predsednikom Fidelom Castrom, ki ga je celo imenoval "drugi oče". Že velikokrat se je besedno spravil na ameriškega predsednika Donalda Trumpa in ga primerjal s Chirolito, likom priljubljene argentinske TV-novele v sedemdesetih letih.

"Zmago posvečam Nicolasu Maduru in Venezuelcem, ki trpijo. Jenkiji, ti šerifi sveta, mislijo, da nam lahko, če imajo največjo bombo, ukazujejo. A nam ne," je Maradona "poslal" sporočilo ameriškemu predsedniku. | Foto: Reuters "Zmago posvečam Nicolasu Maduru in Venezuelcem, ki trpijo. Jenkiji, ti šerifi sveta, mislijo, da nam lahko, če imajo največjo bombo, ukazujejo. A nam ne," je Maradona "poslal" sporočilo ameriškemu predsedniku. Foto: Reuters

"Ta Chirolita, ki jo imajo za predsednika, nas ne more kupiti," je še izjavil Maradona, ki ga najbrž čaka kazen mehiške zveze, saj je kršil pet členov njihovega etičnega kodeksa. Eden od teh členov je ta, da mora njihov član izkazovati politično in versko nevtralno stališče.

Diego Maradona Sportal Maradona priznal še tri otroke na Kubi

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin