Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
21. 11. 2008,
11.37

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 21. 11. 2008, 11.37

8 let, 5 mesecev

M. Cvijanovič: Moramo jim vrniti za zadnjič

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Priimek Cvijanovič je prerasel v stalnico severnoprimorskih derbijev. Nasproti si stojita bratranca Miroslav (Primorje) in Goran (HiT Gorica). ''Ajdovec'' za nedeljo napoveduje maščevanje.

Severnoprimorska soseda sta se v tej sezoni prvič pomerila v 9. krogu, tri točke pa so v novogoriškem Športnem parku ostale doma (2:1). ''Srečanje v Novi Gorici ni bilo prijetno. Moramo jim vrniti za zadnjič. Želje so jasne. Gre za sosede, to je prestižni derbi. Zadovoljni bi bili le z zmago. Točka bi bila pomembna, če bi igrali v gosteh, doma pa štejejo le tri ,'' je dejal za Sportal Miroslav Cvijanovič. Triindvajsetletni branilec Primorja je leto dni starejši od bratranca Gorana, ki si nabira izkušnje pri sosedskih tekmecih. ''Seveda se pred tekmo rada pohecava in zbadava drug drugega s provokacijami. Mineva pa vse v športnem duhu (smeh), saj sva oba profesionalca. Igrava za drug klub, tako je pač naneslo''. Goran je pri ''vrtnicah'' že davna leta, Miroslava pa je v mlajših kategorijah pot ponesla v Bilje, tako da se je v nadaljevanju odločil za igranje v ''rdeče-črnem'' dresu Primorja. Zaenkrat mu ni žal ...

Nihanje Novogoričanov

Pred petimi krogi sta bila nedeljska tekmeca na prvoligaški razpredelnici soseda. Takrat je bil primorski trojček (ob omenjenih ekipah še zadnjeuvrščeni Luka Koper) nastanjen na samem repu, po bolj ali manj zmagovitem nizu pa je Glihina četa v zadnjih krogih ušla v zgornjo polovico lestvice. ''Res je, Gorica je v naletu, a ima tudi ona neka nihanja. Igra v ritmu 'toplo-hladno', vsaj na gostovanjih. Verjamem, da se Novogoričane da presenetiti. Motivacije nam zaradi poraza v 9. krogu gotovo ne manjka,'' je prepričan član ožjega dela ajdovske obrambe, ki napoveduje težko delo z napadalskim dvojcem pri gostih. ''V napadu sta zelo nevarna Velikonja in Kovačevič (Mladen, op. op.), zvezni igralci znajo prispevati kakšno kakovostno podajo, obramba pa ne 'komplicira' in velikokrat odigra iz prve. Res je, da je Gorica na začetku sezone prejela kar veliko število zadetkov, a je tega zdaj veliko manj''.

Lokica prebudil Ajdovce

Primorje pod vodstvom novega trenerja Vjekoslava Lokice še ni izgubil srečanja, po drugi strani pa ga tudi še ni dobil. Ajdovci z nadaljevanjem niza neodločenih rezultatov ne bi bili zadovoljni. Sploh zaradi dejstva, ker v nedeljo računajo na obilno pomoč občinstva. Slednje se v tej sezoni bolj ali manj izogiba štadionu v ''prestolnici burje'', sosedski derbi pa naj bi bil vendarle nekaj drugega. ''Škoda za remija na zadnjih tekmah. Z novim trenerjem smo na dobri poti. Veliko se pogovarja z nami, na treningih pa tudi dvigne glas, ko je potrebno. Nekako smo se 'zbudili','' je prepričan starejši izmed bratrancev Cvijanovič, ki je med tednom sodeloval (odigral je drugi polčas, tako kot večina kandidatov za začetno postavo v nedeljo) pri zmagi na prijateljski tekmi z Jadranom iz Dekanov (3:1). Med strelce so se vpisali Igor Krstič, ki bo zaradi kazni rumenih kartonov dvoboj z Novogoričani preskočil, najboljši klubski strelec Nedzbedin Selimi in nedavno ''odkritje'' Sašo Ogrič. V nedeljo sta vprašljiva nastopa kapetana Vladimirja Ostojiča, ki je pred dnevi dobil virozo ter Leona Panikvarja, ki ima težave s poškodbo prepone.

Ne spreglejte