Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
24. 2. 2009,
9.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 24. 2. 2009, 9.41

8 let

Lyon verjame v čudež

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Francoski nogometni prvak bo skušal v osmini finala lige prvakov presenetiti mogočno Barcelono. Upanje Lyona se je po neprepričljivi predstavi ''Barce'' v mestnem derbiju z Espanyolu še povečalo.

Učinkoviti napad Barcelone, ki v tej sezoni pozornost s številnimi zadetki pleni tako v domačem prvenstvu kot ligi prvakov, ostaja nočna mora strokovnega vodstva Lyona. Lionel Messi, Samuel Eto'o in Thierry Henry so na evropskih zelenicah dosegli 18 zadetkov, štiri več od celotnega moštva francoskih prvakov. V taboru ''levov'' so vseeno prepričani, da se paprinatemu favoritu lahko zoperstavijo ...

Puel: Brez 'ena na ena'

Lyon, ki se je šestkrat zapored prebil v osmino finala lige prvakov (omenjeni podvig je uspel le še Chelseaju, Real Madridu in Arsenalu), se zaveda individualnih sposobnosti velemojstrov v dresu Barcelone. ''Vseeno se bomo neposrednemu pokrivanju 'ena na ena' na igrišču skušali izogniti. Če bi se odločili drugače, bi se ujeli v zanko in za nas ne bi bilo več možnosti,'' je prepričan Claude Puel. Sedeminštiridesetletni strateg Lyona je izpostavil, da lahko jeziček na tehtnici prevesita tudi njegova izbranca Juninho in Karim Benzema, ki se lahko postavita ob bok zvezdnikom katalonskega nogometnega ponosa. Zaradi poškodb bodo odsotni François Clerc, Anthony Réveillère, Mathieu Bodmer, Sidney Govou in Fábio Santos, zato se bo na mesto desnega bočnega igralca preselil John Mensah.

''Levi'' so si s tremi zaporednimi zmagami v prvenstvu zagotovili ''elegantno'' prednost šestih točk pred najbližjim tekmecem. Zato se bodo lahko lažje osredotočili na evropsko tekmovanje, v katerem še čakajo na odmevnejši rezultat. Barcelona je bila za francoske predstavnike previsoka ovira že v minuli sezoni. Dvoboj na Camp Nouu se je končal z zmago ''blaugrane'' s 3:0, na Gerlandu pa ni bilo zmagovalca (2:2).

Guardiola opozarja na nevarnosti

Poraz v mestnem derbiju, šele drugi v tej sezoni (po uvodnem krogu in porazu na gostovanju pri Numancii), ter le ena osvojena točka v zadnjih dveh srečanjih nista pustila resnejših posledic v slačilnici Barcelone. Čeprav se je večni tekmec iz Madrid približal ''le'' še na sedem točk zaostanka, so v katalonski prestolnici mirni. ''Res je, izgubili smo eno tekmo. To se pač dogaja v športu. Ko smo zmagovali v nizu, sem od igralcev zahteval, da je potrebno nadaljevati z dobrim delom in še izboljšati formo. Tudi po porazu z Espanyolom ni kaj drugače. Lahko bi dodatno analizirali vzroke za sobotni poraz, a za kaj takega nimamo na voljo dovolj časa. Pred nami je pomemben dvoboj z Lyonom, na katerem bomo morali pokazati vse kar znamo,'' meni Josep Guardiola, ki se zaveda nevarnosti s strani Benzemaja, opozarja pa tudi na nesporno znanje Juniha in Cesarja Delgada.

Zaradi poškodbe dimelj bo manjkal nekdanji branilec Lyona Eric Abidal, bolečine v hrbtu pa bodo najverjetneje od nastopa oddaljile Andresa Iniesto. Že dalj časa je odsoten Argentinec Gabriel Milito ...

Ne spreglejte