Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
5. 9. 2015,
10.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Luka Zahović slovenska nogometna reprezentanca

Sobota, 5. 9. 2015, 10.09

8 let

Luka Zahović je vse bolj nestrpen

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska nogometna mladinska izbrana vrsta je tudi na svoji drugi tekmi kvalifikacij za nastop na EP zmagala. Eden najboljših na igrišču na celjski Areni Petrol je bil napadalec Luka Zahović.

Slovenci so dolgo lomili goste iz Litve, za svoj trud pa so bili vendarle nagrajeni, ko so po podaji Andraža Šporarja povedli z zadetkom Dina Hotiča in na odmor odšli s prednostjo zadetka. V drugem je selektor Primož Gliha v igro poslal Aleksa Pihlerja, v slačilnici pa je ostal Marko Krivičič. S to potezo so imeli slovenski napadalci več prostora in pokazali vse, kar znajo. Zadetka sicer ni zadel, a z dvema izjemnima asistencama se je izkazal tudi Luka Zahović, ki se je pred tedni preselil na Nizozemsko k ekipi Heerenveen.

"Prvi polčas mi ni šlo, a ko smo v drugem polčasu dodali igralca na sredini, se je ekipa razigrala. S Šporarjem sva imela več prostora za sprejem žoge za hrbtom veznih gostujočih igralcev, kar se je takoj poznalo," je začel mladi Zahović, ki ne objokuje nekaj izjemno lepih priložnosti za zadetek. "Ni pomembno, kdo zadene, pomembno je, da je ekipa zmagala. Res je, da bi morda kakšen drug dan žoga večkrat prišla do mene, a tako pač je. Nogomet je ekipni šport in zmaga je na koncu vse, kar šteje," je dodal.

Tudi v Italijo po tri točke

Slovenija ima po dveh odigranih tekmah šest točk in v skupini 2 suvereno vodi, a favorizirani ekipi v skupini, Srbija in Italija, še nista odigrali nobene tekme. Že v torek v Reggio Emillia Glihovo četo čaka Italija, kjer si Slovenci želijo nadaljevati zmagoviti niz. "Cilj je jasen, v Italijo gremo po vse tri točke. Imamo odlično, ambiciozno ekipo z odličnimi posamezniki, zato nas zanima le zmaga. Pričakujem zanimivo in izenačeno tekmo," je o svojih naslednjih nasprotnikih spregovoril komaj 19-letni napadalec.

Le še vprašanje časa

Zahović se je po slabšem začetku Maribora in izpadu iz lige prvakov odločil za nov korak v svoji karieri in se preselil na Nizozemsko, kjer okrepil vrste Heerenveena. Prve minute v novem dresu še čaka.

"Seveda je prisotna velika nestrpnost, a ta je pozitivna. Ves čas se pogovarjam s predsednikom, direktorji in trenerji. Vsi mi govorijo, da nima smisla hiteti in da je najpomembnejše, da dobro treniram in se kar se da hitro privadim na novo okolje. Ekipa me je dobro sprejela, saj gre res za mlade fante, zato je za zdaj vse tako, kot mora biti. Mislim, da je le vprašanje časa, da dobim priložnost, da se dokažem," ne dela panike Luka, ki pravi, da že zna nekaj nizozemskih besed, po reprezentančnem premoru pa ga poleg vseh obveznosti v klubu čakajo še tečaji, da se tekoče nauči novega jezika.

"Maribor se bo vrnil"

Ni šlo niti mimo vprašanja o nekdanji ekipi, ki je v manjši krizi. Kaj o svojih nekdanji soigralcih in njihovih možnosti v boju za domače lovorike meni Zahović? "Normalno je, da se po toliko letih dominacije malce ustavi, a bodite prepričani, da se bo Maribor vrnil, druge možnosti sploh ni. Še vedno je Maribor tako kakovosten, da o tem ni najmanjšega dvoma," je miren Zahović, ki se je spomnil tudi zdaj že nekdanjega trenerja Maribora Anteja Šimundže. "Ne vem, kako bo menjava trenerja vplivala na ekipo. Lahko rečem le hvala nekdanjemu trenerju, da mi je dal pri 18 letih toliko priložnosti za igranje, da sem lahko dokazal, da sem vreden vijoličastega dresa. Želim mu res vse najboljše tudi v prihodnje, prav tako pa želim dobro novemu trenerju, da se mu čim bolje izteče in bo Maribor na koncu prvak," je sklenil mladi slovenski up.

Ne spreglejte