Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
15. 10. 2016,
23.23

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,98

2

Natisni članek

nogomet Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor Darko Milanič Luka Elsner

Sobota, 15. 10. 2016, 23.23

6 let, 6 mesecev

Trenerja Olimpije in Maribora po derbiju

Skrušeni Luka Elsner po porazu: Kriv sem jaz

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,98

2

"Treba je moško priznati neuspeh," je po porazu z 1:3 pred domačimi navijači odgovornost na svoja pleča prevzel trener Olimpije Luka Elsner. "Igrali smo fantastično," je bil zadovoljen trener Maribora Darko Milanič.

"Začeli smo dobro, a nato pobude nismo znali obdržati. V prvem polčasu smo igrali kolikor toliko dobro, potem smo si po nepotrebnem zagrenili življenje. Maribor je zasluženo zmagal. Treba je moško sprejeti poraz in se potruditi, da bomo na naslednji tekmi boljši," je po porazu na svojem prvem derbiju povedal trener Olimpije Luka Elsner.

"Zdaj moramo biti kritični in analizirati, kaj smo počeli narobe. Kaj je glavni razlog, da nismo bili pravi. Krivda je v veliki meri moja. S taktično spremembo predvsem v drugem polčasu sem poskrbel, da nismo bili pravi," je nadaljeval trener, ki po šestih zmagah na klopi Ljubljančanov prvič ni zmagal in doživel boleč poraz.

 Če bi lahko, bi ravnal drugače

Prvi derbi se je zanj končal klavrno. | Foto: Prvi derbi se je zanj končal klavrno. "Če bi imel priložnost, bi marsikaj naredil drugače. V prvem polčasu razen gola, ki smo ga prejeli, niti nismo bili tako slabi," je še povedal mladi trener, ki se ne strinja s tem, da je Olimpija izgubila predvsem zaradi tega, ker imajo Mariborčani veliko več izkušenj z zahtevnimi, evropskimi tekmami.

"Ne, tudi moji nogometaši so odigrali že veliko pomembnih tekem. Ne bi rekel, da nimamo izkušenj," je odvrnil nekdanji trener Domžal, ki je prepričan tudi v to, da njegovih nogometašev ni ustavil pritisk s tribun.

Pred tolikšnim številom gledalcev nogometaši Olimpije niso vajeni igrati. "Ne, prej nasprotno. Navijači, ki so bili vseskozi glasni, so nas v trenutkih, ko nam je zmanjkovalo energije, dvignili. Oni so bili tisti, ki so nas držali nad vodo," je odgovoril Elsner, ki je športno priznal boleč poraz.

Trener Maribora Darko Milanič je še drugič zapored zmagal v Stožicah. | Foto: Trener Maribora Darko Milanič je še drugič zapored zmagal v Stožicah.

Darko Milanič: Ni bilo lahko, a bili smo fantastični

Mnogo več razlogov za zadovoljstvo je imel njegov veliko izkušenejši kolega na mariborski strani. "Odigrali smo fantastično tekmo. Fantje so svoje delo opravili zelo dobro in bili vseskozi, razen v prvih desetih minutah, pravi. Ko smo popravili tisto, kar smo delali slabo na začetku, so stvari prišle na svoje mesto. Odigrali smo zelo dobro in popolnoma zasluženo zmagali," je povedal Darko Milanič.

Izkušeni trener Maribora je na derbiju v Stožicah zmagal tudi v prejšnji sezoni, a je takoj na naslednji tekmi njegovi ekipi spodrsnilo. Se boji, da bi se vijoličastim podobno zgodilo tudi tokrat?

"Res je, takrat se nam je zgodilo prav to. Verjamem, da bo tokrat drugače. Za nami je tekma, ki nam je vzela ogromno energije, a verjamem, da se bomo dobro pripravili na preizkušnje, ki so pred nami. Najprej bomo proti Gorici igrali v gosteh v pokalu, potem nas z istim nasprotnikom čaka še prvenstvena tekma pred domačimi navijači. Poskušali bomo biti tako dobri, kot smo bili danes," je dejal trener vijoličastih, ki so po 13 prvenstvenih tekmah na drugem mestu s točko zaostanka za vodilno Olimpijo.

Pohvalil je vse tri napadalce

Zaploskal je vsem trem napadalcem. | Foto: Zaploskal je vsem trem napadalcem. "Ni nam bilo lahko. Igrali smo proti odličnemu nasprotniku, za nami je težka tekma na zahtevnem igrišču. Zmagali smo predvsem zato, ker smo igrali odlično," je odgovoril na vprašanje, ali je presenečen nad tem, kako zlahka je njegova ekipa osvojila tri točke.

Pohvalil je tudi napadalce. Strelca prvega gola Milivoja Novakovića, dvakratnega podajalca Marcosa Tavaresa in Luko Zahovića, ki je postavil končni izid. "Zelo sem zadovoljen s tem, kar so pokazali. Ne samo v napadu, tudi v obrambi so opravili veliko dela, saj so pritiskali visoko in vseskozi izvajali pritisk na nasprotnika," je za konec dejal Milanič.

Ne spreglejte