Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
25. 4. 2008,
11.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 25. 4. 2008, 11.53

8 let

Ljubijankič ponovno na klopi Genta

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska nogometna legionarja pri Gentu čaka naporna končnica belgijskega prvenstva. Marko Šuler je že dlje časa redni član v začetni postavi, Zlatan Ljubijankič pa se je za začetek vrnil na klop.

Nogometaši Genta bodo tako kot preostali belgijski prvoligaški klubi odigrali do konca prvenstva še tri kroge. Trenutno zasedajo sedmo mesto. Za petim mestom, ki bi v primeru naslova podprvaka Anderlechta (državni prvak je minuli konec tedna postal Standard) zagotavljal nastop v pokalu UEFA, zaostajajo šest točk.

Veliko lepše izhodišče za ''evropsko vizo'' se jim po nepozabnem domačem podvigu proti Standardu (zmaga s 4:0 na povratni tekmi) ponuja v pokalnem tekmovanju, kjer se bodo v velikem finalu pomerili prav z znamenitim moštvom iz Bruslja. Nekdanji napadalec Domžal Zlatan Ljubijankič, ki se je navijačem Genta vtisnil v spomin z nepozabnim zadetkom na povratnem četrtfinalnem dvoboju proti Kortrijku, je sredi marca opravil operacijo meniskusa. Okrevanje je potekalo brez težav, kandidat za mesto v slovenski izbrani vrsti pa se je minuli teden že priključil treningom prve ekipe. Na prvenstvenem srečanju proti Club Bruggu je sedel na klopi za rezervne igralce, podobna usoda pa ga bo doletela tudi drevi, ko bo Gent v uvodnem srečanju 32. kroga belgijskega prvenstva gostoval pri bližnjem Lokerenu.

Želja je pokal UEFA

''Do Lokerena nas loči le 15 minut. Kar se tiče oddaljenosti od mest, je glede tega Belgija 'obljubljena dežela'. V klubu bomo sedaj stiskali pesti za Anderlecht. Če bo končal prvenstvo na drugem mestu, nas bo popeljalo v Evropo tudi peto mesto. Resda ostaja še pokalni finale, a se nanj raje ne bi zanašal. Navsezadnje bomo do takrat odigrali še tri tekme v prvenstvu. Je pa uvrstitev v pokal UEFA zagotovo naša velika želja,'' je povedal za Sportal Marko Šuler in potrdil, da je ''Zlajo'' že povsem pripravljen, tako da bo morda prvič po ''usodnem'' 1. marcu (ko je Gent ugnal Roeselare z 1:0) znova stopil na igrišče.

Veliki finale belgijskega pokala bo odigran na štadionu King Bouwdewijn (nekdanji Heysel) v Bruslju v nedeljo, 18. maja.

Ne spreglejte