Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 5. 2014,
18.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Liverpool Manchester City angleško prvenstvo Manchester United Everton Arsenal Wayne Rooney

Torek, 6. 5. 2014, 18.16

8 let

Liverpool z zmago na peto mesto, Manchester po treh letih spet rdeč

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V 32. krogu angleške premier league so nogometaši Man Utd v derbiju s 4:2 premagali aktualne prvake in mestne rivale Man City. Vodilni Chelsea po srečni zmagi nad QPR ohranja prednost pred Arsenalom.

Veliki derbi na Old Traffordu so veliko bolje odprli sinje modri, ki so izjemen pritisk na obrambno linijo rdečih vragov kronali z zadetkom že v osmi minuti, ko je lepo podajo Davida Silve izkoristil Sergio Aguero.

Navijači v gledališču sanj, ki so spet pričarali nepozabno vzdušje, niso obupali in z bučnim navijanjem ponesli svoj ljubljence, da so hitro izenačili. Začetnik akcije za izenačenje je bil kar vratar David de Gea, ki je poslal žogo daleč na nasprotno polovico, kjer je ob boju Marouaneja Fellainija in Pabla Zabalete do žoge prišel Ander Herrera, ki je s podajo v osrčje kazenskega prostora lepo zaposlil Ashleyja Younga. Ta je sicer najprej zgrešil žogo, potem pa po pirueti popravil nespretnost in zadel prazno mrežo.

Rdeči vragi se niso ustavili ter po začetnem šoku tudi povedli. Spet je bil v glavni vlogi Young, ki pa je bil tokrat v vlogi podajalca. Izjemen predložek je izkoristil visokorasli Fellaini, ki je tudi z malce sreče premagal Harta.

Razmerje je zdaj: 70 proti 49

V drugem polčasu smo dolgo čakali na zadetek, pa čeprav so domači nogometaši zapravili vsaj dve izjemni priložnosti. Na 3:1 se je semafor premaknil v 67. minuti, ko je po podaji Wayna Rooneyja v akciji ena na ena s Hartom zabil Juan Mata. Tukaj je potrebno povedati, da je bil Španec v prepovedanem položaju, a stranski sodnik ni dvignil zastavice.

Samo pet minut kasneje je na Old Traffordu spet završalo. Za 4:1 je po prekinitvi zadel še branilec Chris Smalling, ki je sam kot duh, rdeči vragi pa so si še četrtič na tekmi skočili v objem. Že drugo podajo na tekmi je vknjižil izjemni Young.

Aktualni prvaki so bili v izgubljenem položaju, vseeno pa so zbrali toliko moči, da so ob koncu tekme še enkrat premagali de Geo. Ponovno je zadel Agüero, ki je s tem dosegel že stoti zadetek v dresu sinje modrih.

V 169. mestnem derbiju so rdeči vragi prišli že do 70. zmage in prekinili triletno sušo. Po aprilu 2012 so spet premagali sosede.

Manchester United je ujel že šesto zaporedno ligaško zmago, City pa je na zadnjih šestih tekmah izgubil še četrtič.

Arsenal melje naprej, srečni Chelsea ohranja prednost

Vodilni Chelsea je v londonskem obračunu v zadnjih minutah strl odpor QPR-ja. Londončane je v 88. minuti rešil mož z masko, Cesc Fabregas. Četa Joseja Mourinho ima tako spet sedem točk prednosti pred razigranim Arsenalom, ki je zmagal še osmič zapored.

V ponedeljek je Liverpool z 2:0 premagal Newcastle, strelca pa sta bila Raheem Sterling v deveti in Joe Allen v 70. minuti.

Ne spreglejte