Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 4. 2008,
18.09

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 18. 4. 2008, 18.09

8 let, 5 mesecev

Lazič: Za Evropo je zmaga nujna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Interblocka se bodo v 29. krogu PrveLige Telekom Slovenije odpravili v mesto ob Savinji, kjer jih bodo pričakali celjski nogometaši. Branilec Igor Lazič napoveduje …

"Zvezdniška" zasedba je po šestih zmagah in dvema porazoma v prvenstvu v sredo vknjižila sila pomembno zmago v prvem polfinalnem obračunu pokala Hervis proti "specialistom" pokalnega tekmovanja, Koprčanom.

"Srečanje je bilo težko, začeli smo nervozno in ni bilo lahko igrati. Bilo je dosti taktiziranja in šele na koncu se je tekma razživela. Po evrogolu Koprčanov smo dejansko morali zadeti, kar nam je na koncu tudi uspelo. Z rezultatom sem dokaj zadovoljen in tudi na povratnem srečanju se ne bomo branili, ampak bomo igrali na zmago. Vsi namreč vemo, da v Kopru ob rezultatu 1:0 napredujejo oni," se je srečanja proti "kanarčkom" uvodoma za Sportal dotaknil Igor Lazič.

Celjani so v krizi, a …

Pred tretjeuvrščeno ekipo pa je v soboto že novo pomembno srečanje, ko se bodo v prvenstvu podali v "knežje mesto", kjer jih bo pričakala "ranjena" četa Pavla Pinnija. "Celjani so trenutno v rahli krizi … Sicer ne vem, kaj imajo za težav, a mi gremo na zmago. Slednja nam je, če hočemo priti v Evropo, nujno potrebna … Poleg pokala imamo tudi v prvenstvu še vse možnosti za nastop na evropskih prizoriščih," je optimistično nadaljeval 28-letni Ljubljančan, ki je po poškodbi, na prijateljskem srečanju proti Rijeki si je namreč strgal stegensko mišico, po dolgem času tudi nastopil. "Proti Koprčanom sem po poškodbi odigral prvo tekmo. Čeprav nisem igral na svojem mestu, sem s predstavo zadovoljen in mislim, da sem pošteno odigral svojo minutažo."

Bodo Ljubljančani ponovili 29. september?

V tej sezoni so se "kockarji" s "celjskimi grofi" pomerili trikrat. Potem ko sta na prvem srečanju v 2 . krogu za remi na štadionu ŽAK poskrbela Ermin Rakovič in Nejc Pečnik, so v 11. krogu slavili Ljubljančani, zmago pa sta jim priborila Martin Pregelj in Aleksandar Rodić, medtem ko je za domačine v polno zadel mladi reprezentant do 21 let, Pečnik.

V Spodnji Šiški, in sicer v 20. krogu, sta se ekipi vnovič razšli z remijem, za delitev točk pa sta najbolj zaslužna Krunoslav Rendulić in Denis Halilovič. Bodo "rdeče-beli" na celjski Areni Petrol vnovič premočni za domačine, s čimer bi slednjim zadali še peti zaporedni poraz? "Zadnje srečanje v Celju smo dobro odigrali in upam, da bo tako tudi v soboto," je nadaljeval Lazič in glede krize Celjanov dodal: " Menim, da je njihova kriza bolj kot ne slabost za nas, saj večno ne bodo igrali slabo. Nedvomno bodo zaigrali na vse ali nič in čaka nas težko srečanje …"

Najboljša strelca tudi glavna aduta

In kdo bo glavni adut ljubljanske ekipe na celjskih nogometnih zelenicah? "Če se bo vrnil Ermin Rakovič, bo to nedvomno on. V napadu bi morali biti konkretnejši in ob povratku kapetana bi nam bilo nekoliko lažje. Če ne, pa bomo nekaj skušali doseči preko Ivana Jolića in ostalih mladih igralcev, ki so že pokazali, da znajo igrati," je dejal občasni slovenski reprezentant, sicer tudi nekdanji "celjski grof", ki vidi v nasprotnem taboru največjo nevarnost v … "Nejcu Pečniku. Je eden njihovih najboljših nogometašev, prav tako pa utegne nevarnost pretiti s strani Simona Sešlarja. Celjani imajo sicer dobro ekipo, zato ne vem, kaj se dogaja pri njih. A to so bržkone njihovi problemi."

Ljubljančani vnovič zdesetkani

Reški strateg Dragan Skočić bo vnovič imel kar nekaj težav s sestavo udarne enajsterice. V ekipo se po odsluženi kazni vrača Suvad Grabus, tokrat pa zaradi kartonov ne bosta nastopila Dejan Grabič in Rendulić.

Potem ko sta že dlje časa na bolniškem spisku Rodić in Rok Marinič, bo srečanje proti Celjanom izpustil tudi 30-letni Pregelj. Po bolezni in poškodbi gležnja bosta za nastop kandidirala Erik Salkič in kapetan Rakovič, ki sta sicer izpustila sredino srečanje proti "kanarčkom". Srečanje si bo moč ogledati na Sportalu in SiOL TV (sedmi kanal-Planet TV).

Ne spreglejte