Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
4. 4. 2008,
11.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 4. 4. 2008, 11.30

8 let

Lavrič: Prašnikarju želim vse naj, a točke bodo naše

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V derbiju začelja 27. kroga nemškega prvenstva pomerila Duisburg Klemna Lavriča in Energie Bojana Prašnikarja. Slovenca na začasnem delu v Nemčiji sta pred dvobojem strnila misli za Sportal.

Položaj v spodnji polovici razpredelnice ''bundeslige'' je po 26 odigranih krogih sila izenačen. Pet moštev od ''odrešilnega'' 14. mesta pa vse do zadnjega deli razlika pičlih štirih točk. Med njimi sta tudi Energie Cottbus (na 15. mestu s 23 točkami) ter MSV Duisburg (na 16. z 22), ki se bosta drevi pomerila v neposrednem derbiju začelja. Po koncu tekmovalne sezone 2007/08 se bodo od prvoligaške druščine poslovili najslabši trije klubi. ''Tri nepričakovane točke v Bremnu so bile zelo dobrodošle v našem boju za obstanek. Z njimi so nadoknadili izgubljeno iz domačega remija (1:1) proti Hannovru, ko smo zapravili prednost igralca na tekmi. Drevi nas čaka tekma proti neposrednemu tekmecu. Igra samo zmaga. Vsekakor pa ne bo lahko, saj je Cottbus v dobri formi. To bo tipična tekma v boju za obstanek. Lepega nogometa ne bo. Cottbus bo 'šel' vsaj na točko, ki bi mu zadoščala,'' je povedal za Sportal Klemen Lavrič, ki v zadnjih dveh mesecih zaradi spora s prvim trenerjem ''zeber'' ni stopil na igrišče. Gostovanj z ekipo Duisburga se ni udeležil, na domačih tekmah pa se je spoprijaznil s sedežem na tribunah. ''Težko je gledati soigralce v položaju, ko jim ne moreš pomagati. Proti Cottbusu bo nastopila ista ekipa kot proti Werderju. Kaznovanih in poškodovanih igralcev nimamo. Od prve minute naprej bomo zaigrali na zmago,'' je še dodal 26-letni Trboveljčan, ki ni in ni našel ''skupnega'' jezika s trenerjem Rudijem Bommerjem.

Z motivacijo nimam težav

Njegov status v klubu, ki domuje na MSV Areni, se je v zadnjem obdobju vendarle malenkostno izboljšal. Čeprav ga že kar nekaj časa ni bilo na širšem seznamu kandidatov za srečanja ... ''Spet lahko treniram skupaj z ekipo. Po pogovoru s klubskim vodstvom se je situacija malce umirila. Zdaj je odločitev na njihovi strani. Če bodo ocenili, da jim lahko pomagam, lahko to izkoristijo, če ne, pa pač ne. Všeč mi je, ker ni več nobenih pritiskov, niti razlogov, da bi se še živciral. Z motivacijo nimam težav. Gledam bolj ali manj nase. Moram biti v pogonu, v vsakem primeru pa se mi bo pogodba ob koncu sezone iztekla, tako da je že odločeno, da bom zapustil Duisburg. Stiki z morebitnimi novimi delodajalci so že navezani, je kar nekaj odprih možnosti. O novem klubu vseeno še ne bi rad govoril. Vse do takrat, ko posel ne bo dokončan,'' je prepričan nekdanji prvi strelec Dynama iz Dresdna, ki se zaveda, da mu manjka predvsem tekmovalna forma. ''Zadnjo tekmo za Duisburg sem odigral v začetku februarja. Vmes sem imel tudi poškodbo ahilove tetive, ki se mi je vnela. Bila je kar neprijetna poškodba, ki pa je na srečo že mimo. Zato sva se tudi pred tekmo z Madžarsko s selekorjem Kekom dogovorila, da ne računa na moje usluge. Osebno sem potreboval čas za rešitev klubskih težav, ki so bile v tistem obdobju najbolj napete. Takrat tudi 14 dni nisem treniral, tako da sem izpustil reprezentančno tekmo. Zmaga na Madžarskem me je navdušila. Potrebovali smo jo. Dvoboja si nisem ogledal v živo, sem pa slišal, da smo zasluženo zmagali. To je vsekakor pozitivna reakcija, nas pa vseeno čaka še veliko dela,'' je povedal kapetan slovenske izbrane vrste, ki je v tej sezoni v nemški prvi ligi dosegel dva zadetka. Drevi bo najverjetneje s tribun spremljal tekmo proti izbrancem trikratnega slovenskega selektorja. ''Prašnikarja so v Cottbusu zelo dobro sprejeli. Z njim so zelo zadovoljni. Nogometaše Energieja je dvignil z dna. Igrajo dobro, njihov nogomet pa je sedaj lepši. Bojan ima dobre možnosti, da pride tudi v kak večji nemški klub. Ljudje so ga začeli ceniti, tu si je vsekakor ustvaril svoje ime. Želim mu vse naj, a drevi bodo točke naše,'' je še dodal ''Lavra''.

Prašnikar: Škoda za Lavriča

''Germanosa'', odrešitelja Energieja in novopečenega ljubljenca občinstva v Cottbusu, čaka drevi še ena izmed zahtevnih preizkušenj v nemškem prvenstvu. Na lestvici ima klub iz nekdanje NDR le točko več od Duisburga. ''Prišli smo v situacijo, ko se lahko enakopravno borimo z ekipami v boju za obstanek. Zdaj imamo nekakšno ligo petih klubov za obstanek. Zadnje tekme bodo zelo pomembne, predvsem medsebojne, seveda pa tudi, kaj bo kdo ulovil pri preostalih tekmecih. Minuli krog je pokazal, da je zmožen vsak vsakega ugnati, tako da bo zelo zahtevno. Naša želja je, da v Duisburgu ne izgubimo. Potrebno bo sicer igrati na zmago, saj imamo slabši rezultat iz prve tekme, ko nas je Duisburg ugnal v Cottbusu z 2:1,'' razmišlja pred petkovim srečanjem Bojan Prašnikar. Njegovi izbranci se na igrišču najverjetneje ne bodo srečali z Lavričem. ''O njemu v nemškem tisku praktično ne najdem nobenih informacij. Opažam le, da ni v kadru ter da sploh ne kandidira za dvoboj. To je velika škoda, saj je imel pozitivno situacijo. Dobro je igral za klub. Resnično mi je žal, da je prišlo do nenadejanega premora,'' je bil iskren ''profesor'' iz Šmartega pri Paki, ki doživlja v Cottbusu svojo ''drugo'' trenersko mladost.

Vprašljiv nastop Mitreskega

Med njegovimi izbranci ne manjka ''junakov'', ki radi z dvema zadetkoma odločijo v prid svojemu moštvu. Nedavno jo je tako velikemu Bayernu zagodel Srb Branko Jelić, minuli konec tedna pa se je pojavilo na prvih straneh ime Albanca Ervina Skele. ''Upam, da bo še kdo 'eksplodiral', saj smo v dobri formi. Veliko več spravimo skupaj kot pa ob mojem prihodu v Cottbus. Praktično na vsaki tekmi je možno, da kdo pokaže še kaj več,'' je priznal najuspešnejši klubski trener v zgodovini slovenskega prvenstva. Pred pomembno tekmo se je znova povečal seznam poškodovanih igralcev. ''Po tekmi z reprezentanco ima težave Makedonec Igor Mitreski, kar predstavlja določeno težavo v obrambi. Ta teden ni maksimalno treniral, je pa možno, da bo vseeno v kadru. V torek se je znova poškodoval tudi Kitajec Shao Jiayi. Nesrečna zgodba z njim se kar naprej ponavlja.'' Se bo ponovila tudi zgodba iz minulega tedna, ko je Energie na krilih Skele ugnal Hertho in ohranil naskok pred tremi najslabšimi ekipami v ''bundesligi''?

Ne spreglejte