Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
19. 2. 2014,
14.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Arsenal Bayern Arsene Wenger Josep Guardiola

Sreda, 19. 2. 2014, 14.09

8 let

Lahko Arsenal ustavi zastrašujoči Bayern?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V prvi tekmi osmine finala nogometne lige prvakov se bosta danes zvečer v Londonu pomerila Arsenal in branilec naslova evropskega prvaka, münchenski Bayern.

Prvo poglavje enega izmed najzanimivejših parov osmine finala lige prvakov se bo zgodilo danes v Londonu. Arsenal se presenetljivo dobro še naprej bori za naslov prvaka v Angliji, Bayern, ki je branilec naslova v ligi prvakov in prvi favorit za naslov, si je v Nemčiji praktično že zagotovil novo lovoriko in naredil tamkajšnjo bundesligo povsem nezanimivo. Vsaj, kar zadeva boj za naslov.

Nemci, ki so v tej sezoni odigrali že 35 tekem, izgubili pa le enkrat, ko jih je v nepomembni tekmi zadnjega kroga skupinskega dela presenetil Manchester City, so nedvomno favoriti. Kažejo zastrašujočo formo in so tudi v letošnjem koledarskem letu v sijajni formi. Odigrali so šest tekem in šestkrat zmagali. V zadnjih štirih tekmah niso prejeli niti enega zadetka, zadeli pa so kar 16-krat. Jasno je, da bodo v Londonu skušali nadaljevati zmagoviti niz.

Zmaga proti Liverpoolu za samozavest

Arsenal ni v najboljši formi, a je pretekli konec teden v pokalu premagal Liverpool in poskrbel za veliko injekcijo samozavesti. "Bayern je ena izmed najboljših ekip na svetu, toda kljub temu verjamemo v svoje sposobnosti. Igramo pred domačimi navijači, smo samozavestni in želimo zmagati," sporoča nemški branilec Londončanov Per Mertesacker, ki ni edini Nemec v vrstah Arsenala, tokrat pa naj bi se znašel v prvi postavi.

Na priložnost bo prežal tudi napadalec Lukas Podolski, ki bo prav gotovo motiviran, da jo zagode klubu, v katerem je mreže nasprotnikov tresel pred leti.

Podobno razmišlja tudi domači trener. "Zdaj smo v veliko boljšem položaju, kot smo bili pred letom dni. Takrat smo pred prvo tekmo z Bayernom presenetljivo izgubili proti Blackburnu, kar je bil za nas boleč udarec, zdaj smo premagali Liverpool. Seveda ne bo lahko, saj igramo proti ekipi, ki je odlična in je favorit za končni naslov, a verjamemo v svoje sposobnosti. Ekipni duh je na najvišji mogoči ravni, zato sem optimist," sporoča Arsene Wenger, ki je na tekmi proti Liverpoolu spočil kar nekaj nosilcev igre.

Guardiola v Londonu še ni zmagal

Kaj pred tekmo v Londonu pravi trener Bayerna , ki je proti Arsenalu v gosteh dvakrat že igral v vlogi trenerja Barcelone? "V Londonu še nisem zmagal. Proti Arsenalu, vsaj na njegovem igrišču, ne moreš dominirati vseh 90 minut, ne glede na to, kako dober si. Arsenal ima odlične nogometaše, ki nam lahko povzročijo veliko težav. Morali bomo odigrati vrhunsko, če se želimo domov vrniti s pozitivnim rezultatom. Za vse skupaj je to velik test. V Nemčiji nam gre odlično, zdaj bomo videli, kako se bomo odrezali v najbolj prestižnem evropskem klubskem tekmovanju," se je razgovoril Josep Guardiola.

Ne spreglejte